eu o casa de papusi premiera teatrul odeon

Teatrul Odeon și Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului prezintă premiera primului spectacol din cadrul proiectului „Surorile Heddei”, curatoriat de Cristina Modreanu și susținut de Ibsen Scholarship. Eu. O casă de păpuși, un mix emoționant din Ibsen, film noir și muzică live, este viziunea lui Carmen Lidia Vidu asupra piesei O casă de păpuși de Henrik Ibsen. Premiera spectacolului va avea loc vineri, 19 iunie 2015, ora 19.30, în Sala Studio a Teatrului Odeon din București, următoarele reprezentații fiind programate pe 25 și 27 iunie.

Afis Eu. O casa de papusi

Scenariu și regie: Carmen Lidia Vidu. Nora: Aura Călărașu. Soprana: Cătălina Antal. Video: Cristina Baciu. Scenografia: Constantin Ciubotaru. Muzica originală: Ovidiu Chihaia.

spectacol eu o casa de papusi teatrul odeon

O femeie singură în scenă își amintește. Lumea senzațiilor trăite de ea se naște din proiecții video vibrante, dinamice, care spun o poveste fascinantă. O soprană cântă ceea ce ea nu poate spune. Vocea unui bărbat apare din când în când, ca o amintire. Spectacolul extrem de personal în care regizoarea Carmen Lidia Vidu mixează emoționant fragmente ibseniene, film noir și muzică live este inspirat de personajul Nora din piesa O casă de păpuși de Henrik Ibsen și are o atmosferă hipnotică, agresivă, dar și poetică.

Videoproiecțiile pe corp uman creează pe rând senzația de întinerire, de îmbătrânire, de „vizibilitate” a simțurilor. „Videoproiecția realizată de Cristina Baciu e ceea ce se numește bătaia de inimă a spectacolului. Partea vizual-sonoră dă tempo-ul de citire a spectacolului”, spune regizoarea.

Nora eu o casa de papusi carmen lidia vidu

Regizoarea Carmen Lidia Vidu, recent câștigătoare a Premiului pentru cel mai bun film documentar în cadrul Galei Premiilor Gopo, este o voce unică pe scena românească, vocabularul ei artistic fiind bazat pe combinarea videoproiecțiilor și a mijloacelor specifice filmului cu prezența live a actorilor. Iată ce spune ea despre Nora creată împreună cu actrița Aura Călărașu: „Nora mea este mult mai bătrână. Nora mea își trăiește ultima zi din viață și ea știe asta. Este cu un pas în trecut și cu un pas în moarte. Nu are prezent. E obosită și poftește iubire. E împăcată cu ce-a făcut. Dar, ca orice pionier, e singură. Singurătatea e chinuitoare și a ofilit-o.”

Mai multe detalii despre proiectul „Surorile Heddei” pe http://cristinamodreanu.com/ibsen.

Videoclip

logo revista teatrala radio

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂcarmen lidia vidu,eu o casa de papusi,ibsen,nora,surorile heddei,teatrul odeon
Teatrul Odeon și Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului prezintă premiera primului spectacol din cadrul proiectului „Surorile Heddei”, curatoriat de Cristina Modreanu și susținut de Ibsen Scholarship. Eu. O casă de păpuși, un mix emoționant din Ibsen, film noir și muzică live, este viziunea lui Carmen Lidia Vidu asupra...