euromarionete arad 2017

Povestea păpuşilor continuă la Euromarionete Arad.

Ne bucurăm să amintim că ieri, 18 mai 2017 la Cinema Arta a avut lor decernarea diplomelor de creaţie celor 19 copii care au pictat pe sticlă personajele Family Meeting în cadrul Cercului de pictură pe sticlă de la Palatul copiilor Arad. ”Vasilache și marea lui familie europeană” au fost surprinşi de mâini dibace şi suflete curate, şi au născut amintiri frumoase.

vasilache si marioara

Vasilache și Marioara

În continuarea evenimentului dedicat marii familii europene a teatrului de păpuşi itinerant, astăzi, 19 mai, de la ora 12.30 delegaţia de păpuşari Family Meeting va fi primită la Palatul Administrativ în sala Ferdinand de către viceprimarul Bognar Levente.

Drame din iubire

Drame din iubire

Am lăsat pe final piesele de rezistenţă ale Festivalului. Un spectacol mult aşteptat de publicul de specialitate este Drame din iubire, un one-woman show cu Anne Klinge, producţie a Companiei Fußtheater din Germania. Astăzi, de la ora 19.00 la sala Mare a Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad vă invităm, pentru 1 oră și 30 de minute, la un spectacol-exemplu de stăpânire a expresiei corporale. O incredibilă şi captivantă actriţă se foloseşte de picioare pentru a da naştere, cu umor şi ingeniozitate, unui spectacol care cu greu se uită. Picioarele ei mişcă întreaga Europă, surprind şi minunează publicul pe întregul mapamond, fiind aclamate din Peru până în Japonia, de la Sidney la Shanghai. Prezenţa Annei Klinge la emisiunea TV „Britanicii au talent” i-a adus peste 20 milioane de click-uri pe YouTube.

Sâmbătă, 20 mai, în ultima zi de Festival, de la ora 14.00, cei mici şi cei mari sunt aşteptaţi să se alăture păpuşarilor din Family Meeting în traseul lor final prin centrul oraşului cu titicarul (Piaţa Avram Iancu–Bd. Republicii–Podgoria–Piaţa Avram Iancu–Parcul copiilor). Este ultimul tur în Arad, înainte de a ajunge în Parcul copiilor, acolo unde va începe întrecerea pentru Marea finală de la ora 15.00.

Furtuna teatrul colibri

”Furtuna”, Teatrul Colibri din Craiova

Festivalul nostru se încheie într-o notă shakespeariană. Spectacolul Furtuna în regia lui Cristian Pepino, realizat cu trupa de actori de la Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Colibri” din Craiova este un proiect inedit: o întâlnire dintre opera shakespeariană şi arta animaţiei; o întâlnire dintre Marcel Iureş (în rolul lui Prospero) şi păpuşarii craioveni: Oana Stancu, Mugur Prisăcaru, Geo Dinescu, Marin Fagu. Decorurile sunt realizate de Remus Alexandru Gabor, muzica de Marin Fagu iar costumele sunt concepute de Raluca Aionițoaie.

Este pentru a doua oară în luna mai când publicul arădean se bucură de prezenţa lui Marcel Iureş, după ce la începutul Festivalului Internaţional de Teatru Nou a jucat în N-ai tu treabă!, un spectacol de Alexandru Dabija, produs de Teatrul ACT din Bucureşti.

Furtuna 2

Furtuna

Aşadar, iată încă un eveniment de neratat în cadrul Euromarionete Arad 2017: Furtuna lui William Shakespeare, într-un spectacol de animaţie cu Marcel Iureş în rolul lui Prospero, sâmbătă, 20 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” din Arad. Un spectacol pentru toate vârstele, cu actori şi păpuşi, într-o notă de fantastic şi umor vorbind despre putere şi destin, răzbunare şi iertare, despre dominaţia binelui asupra răului.

pulcinella-3

Pulcinella

Aşa încheiem ediţia aniversară a Euromarionete – Festivalul Internaţional de teatru de animaţie – FITA, Arad. Cu speranţa că am reuşit, măcar preţ de 5 zile, să celebrăm păpuşa. Să ne aplecăm în faţa măiestriei şi creativităţii artiştilor păpuşari şi a acestei forme de exprimare teatrală.

Până la ediţia cu numărul 19, vă urăm tuturor să aveţi parte numai de întâmplări frumoase!

Comunicat al Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” din Arad

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” Arad

Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIAnne Klinge,Britanicii au talent,cenușăreasa,cristian pepino,Euromarionete Arad,Family Meeting,furtuna,marcel iureș,păpuşa de teatru,papușar,prospero,Pulcinella,teatrul clasic ioan slavici arad,Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Colibri” din Craiova,Vasilache și Marioara,william shakespeare
Povestea păpuşilor continuă la Euromarionete Arad. Ne bucurăm să amintim că ieri, 18 mai 2017 la Cinema Arta a avut lor decernarea diplomelor de creaţie celor 19 copii care au pictat pe sticlă personajele Family Meeting în cadrul Cercului de pictură pe sticlă de la Palatul copiilor Arad. ”Vasilache...