george constantin amintiri cu si despre actori rrc mariana ciolan

logo rrcVineri, 6 iunie 2014, la ora 16.05, la Radio România Cultural, emisiunea Amintiri cu și despre actori, realizată de Mariana Ciolan, este dedicată Evocării George Constantin, realizată de Teatrul Național Radiofonic în luna mai 2014. Veți asculta un amplu reportaj de la evenimentul care a avut loc luni, 19 mai 2014, la Hotelul Ramada-Majestic din București, în cadrul ne auzim la majesticaudițiilor organizate săptămânal de Redacția Teatru, „Ne auzim la Majestic”. Evocarea George Constantin de la Majestic i-a avut ca invitați pe Annie Muscă, Dan Puican, Mihai Constantin, Vasile Manta, Marina Spalas. A prezentat: Costin Tuchilă. Spectacolul propus spre audiție a fost Iona de Marin Sorescu, unul dintre marile roluri interpretate de George Constantin – la Radio în regia lui Dan Puican (1992).

afis auditie iona de marin sorescu evocare george constantin

Revista Teatrală Radio a dedicat luna mai 2014 lui George Constantin. În 26 aprilie 2014 s-au împlinit 20 de ani de la despărțirea de marele actor George Constantin. Născut într-o zi de mai, 3, a anului 1933, la București, părăsea această lume în plină putere creatoare, lăsând o amprentă stilistică inconfundabilă pe scena de teatru, în film și la teatrul radiofonic.

mariana ciolan auditie majestic evocare george constantin

Mariana Ciolan, Majestic, 19 mai 2014

Privind acum retrospectiv biografia sa artistică, se poate constata o rară coincidență în lumea artei: George Constantin a interpretat 59 de roluri pe scenele teatrelor și a fost distribuit într-un număr egal de filme, 59. Lor li se adaugă cele 34 de roluri la televiziune și o vastă și impresionantă fonotecă: peste 500 de roluri la teatrul radiofonic, veritabil record.

george constantin comemorare 20 ani revista teatrala radio

logo revista teatrala radioVezi: Trei fotografii inedite cu George Constantin

Acel actor unic și minunat și neliniștea lui continuă spre zbor de Rodica Mandache

Annie Muscă: „Mergem la teatru și parcă așteptăm să apară pe scenă George Constantin”

„Cymbeline” sau strania poveste a unui romance, cronică de teatru radiofonic de Cristina Chirvasie

George Constantin, un mare timid de Loreta Popa 

Revista Teatrului Național Radiofonic, 18–25 mai 2014, realizator: Domnica Țundrea

Evocare George Constantin la Majestic

George Constantin în „Candida” de G. B. Shaw de Costin Tuchilă

George Constantin în „Iona” de Marin Sorescu

George Constantin la rubrica „Remember” de Annie Muscă

20 de ani de la plecarea lui George Constantin de Costin Tuchilă

Luna mai, dedicată actorului George Constantin

 

costintuchilaPROMOamintiri cu și despre actori,annie muscă,costin tuchilă,george constantin,iona de marin sorescu,mariana ciolan,mihai constantin,promo emisiuni rrc,radio romania cultural,vasile manta
Vineri, 6 iunie 2014, la ora 16.05, la Radio România Cultural, emisiunea Amintiri cu și despre actori, realizată de Mariana Ciolan, este dedicată Evocării George Constantin, realizată de Teatrul Național Radiofonic în luna mai 2014. Veți asculta un amplu reportaj de la evenimentul care a avut loc luni, 19 mai...