maia morgenstern accademia di romania roma

Accademia di Romania de la Roma organizează evenimentul Excelențe românești în arta teatrală și cinematografică – Medalion Maia Morgenstern în perioada 16–19 octombrie 2014, în sala de festivități.

maia morgenstern si razvan vasilescu in balanta

Maia Morgenstern şi Răzvan Vasilescu în filmul Balanţa

Joi, 16 octombrie 2014, ora 18.30, la Accademia di Romania este programată proiecția lungmetrajului Balanța (1992), regizat de Lucian Pintilie. Filmul, prezentat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes din 1992, în afara competiției. prezintă povestea unei tinere absolvente care se luptă cu structurile imobile ale societății din ultimii ani ai perioadei comuniste. În distribuție: Victor Rebengiuc, Dorel Vișan, Răzvan Vasilescu, Maia Morgenstern, Ion Pavelescu. Filmul este subtitrat in limba italiană.

Mic-si-al-dracu
Mic şi-al dracu’

Vineri, 17 octombrie 2014, ora 18.30, va avea loc spectacol Mic şi-al dracu’, un dublu recitaleveniment teatral sigla 2 al actriţei Maia Morgenstern şi al balerinului Valentin Roșca, construit pornind de la poeziile scriitorului român de origine evreiască Isaac Lazarovici, cunoscut sub pseudonimul Ion Pribeagu. Versurile jucăuşe şi obraznice din poeziile lui Pribeagu atacă moravurile vremii, care sunt la fel de criticabile acum, precum erau şi în urmă cu 70 de ani, când au fost scrise. Iar Maia Morgenstern le interpretează cu multă pasiune şi elan. Atât actriţa cât şi balerinul uluiesc spectatorii cu performanţa lor actoricească şi coregrafică, într-un spectacol cu un umor, adesea, pe muchie de cuţit. Regia: Maia Morgenstern. Coregrafia: Valentin Roşca. Piesa va fi jucată în limba română cu proiecţia traducerii textului în limba italiană.

maia_morgenstern_in_mic_si_al_dracu

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, de la ora 19.00: O femeie singură, spectacol adaptat după textul lui Dario Fo și Franca Rame. Interpretează: Maia Morgenstern. Regia: Marcel Stănciucu. O femeie singură este un inspirat pseudo-dialog comico-ironic concentrat în întregime pe viața unei femei închise în casă de către soț, aflată în compania fiului care doarme tot timpul, a cumnatului „libidinos”, a unui voyeurist care o spionează din clădirea de peste drum și a unui personaj misterios care telefonează în mai multe rânduri și care nu face decât să amplifice confuzia acestui tablou frenetic de „viață cotidiană”. Protagonista se destăinuie publicului vorbind cu o vecină și, pe măsură ce timpul trece, nenorocirile bietei „prizoniere” se înlănțuie una după alta într-un „delir” comic, cu accente de cabaret, care se încheie cu un final cu efect neașteptat! Va fi disponibil, pentru public, rezumatul în limba italiană.

maia-morgestern o femeie singura
Maia Morgenstern în spectacolul O femeie singură

Duminică, 19 octombrie 2014, ora 10.00, va avea loc întâlnirea actriței Maia Morgenstern cu Comunitatea Evreiască din Roma. Dialog cu publicul.

Evenimentele din datele 16, 17, 18, 19 octombrie 2014 sunt organizate de Accademia di Romania de la Roma și Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

costintuchilaEVENIMENTaccademia di romania,balanta film de lucian pintilie,dario fo,ion pribeagu,maia morgenstern eveniment roma,mic si al dracu,scriitori evrei,valentin rosca,voyeurist
Accademia di Romania de la Roma organizează evenimentul Excelențe românești în arta teatrală și cinematografică – Medalion Maia Morgenstern în perioada 16–19 octombrie 2014, în sala de festivități. Maia Morgenstern şi Răzvan Vasilescu în filmul Balanţa Joi, 16 octombrie 2014, ora 18.30, la Accademia di Romania este programată proiecția lungmetrajului...