factorul uman teatrul de comedie

sigla teatrul de comedieTeatrul de Comedie vă invită duminică, 27 aprilie, ora 19.00, la Sala Nouă (str. Sf. Vineri nr. 11) la premiera oficială a spectacolului Factorul uman de Thierry Janssen, regia: Alexandru Mâzgăreanu. Distribuția: Mama – Ana Ciontea; Ludovic –  Dan Rădulescu; Cendre – Monica Săndulescu. Scenografia şi afişul Mihai Păcurar.  Durata spectacolului: 1 oră și 30 de minute.

factorul-uman sala noua afis

„Ludovic își construiește în curtea casei un OZN, iar mama lui, fascinată de micuța Dorothy, se refugiază în universul poveștii Vrăjitorului din Oz. Cei doi trăiesc într-o lume fictivă, încercând astfel să se izoleze de realitatea crudă a lumii contemporane.

Micul lor univers este zdruncinat de apariția lui Cendre, iar misterul din spatele acestuia se risipește treptat lăsând să iasă la suprafață un adevăr tragic.

factorul uman ozn alexandru mazgareanu

Factorul uman este o tragicomedie despre o societate dependentă de antidepresive, despre teama de singurătate și nevoia de iubire.” Alexandru Mâzgăreanu.

Autor, actor şi regizor, Thierry Janssen s-a născut în Belgia, în 1972. Piesele sale de teatru Le Roi Bouffon şi Aurore dans la toile au fost ambele finaliste ale Concursului de Dramaturgie al Uniunii Artiştilor.

Factorul uman a câştigat în 2005 Premiul Juriului Străin în cadrul Concursului „Premiile regizorilor de teatru” organizat de Centrul de Dramaturgie Wallonie-Bruxelles.

ana ciontea dan radulescu factorul uman

Factorul uman. Foto: Vlad Vîrban

NOI la Sala NOUĂ

NOI la Sala NOUĂ este un program care susține obiectivul declarat al Teatrului de Comedie, acela de a sprijini tinerii creatori, fiind o continuare firească a programului COMEDIA ȚINE LA TINEri desfășurat cu succes în ultimii ani.

Repertoriul ales are ca scop crearea unei identități artistice pentru Sala Nouă a Teatrului de Comedie, recent apărută în peisajul teatral. Programul NOI la Sala NOUĂ, lansat la începutul anului 2013 reprezintă și prima stagiune a acestei săli.

noi-la-sala-noua-teatrul-de-comedie

Spectacolele aduc în atenția publicului texte contemporane de success, ce tratează problem universale și au o puternică tentă socială.

Cei patru regizori cuprinși în proiect în 2013–2014 sunt Vlad Cristache, Eugen Gyemant, Alexandru Mâzgăreanu și Vladimir Anton.

costintuchilaPREMIERĂalexandru mâzgăreanu,ana ciontea sala noua teatrul de comedie,dan rădulescu,factorul uman de thierry janssen,monica săndulescu,noi la sala noua,ozn
Teatrul de Comedie vă invită duminică, 27 aprilie, ora 19.00, la Sala Nouă (str. Sf. Vineri nr. 11) la premiera oficială a spectacolului Factorul uman de Thierry Janssen, regia: Alexandru Mâzgăreanu. Distribuția: Mama – Ana Ciontea; Ludovic –  Dan Rădulescu; Cendre – Monica Săndulescu. Scenografia şi afişul Mihai Păcurar. ...