Teatrul-National-Radu-Stanca-din-Sibiu1

Suntem în plină iarnă, însă la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu urmează o lună „de foc”: în perioada 1 februarie–1 martie 2015 vor avea loc 30 de spectacole! Comedii, drame, spectacole politice, tragedii, dans, muzică, povești de dragoste, toate compun un repertoriu extrem de divers, construit cu gândul la publicul care ne va trece pragul.

Punctele de sprijin ale perioadei următoare sunt comediile ce se joacă de ani de zile cu casa închisă: începem luna cu Take, Ianke și Cadâr de Victor Ion Popa, regia: Dan Glasu (1 februarie) și continuăm cu titluri puse în scenă de Șerban Puiu: Încurcă-i drace după Ray Cooney, în două seri consecutive (13 și 14 februarie), Puricele în ureche de Georges Feydeau (19 februarie) și Îmi place cum miroși după Neil Simon (1 martie).

Cele trei spectacole montate recent de Radu Afrim pe scena TNRS vor avea loc pe 2 februarie: Tattoo de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes (spectacol în limba germană, cu supratitrare în limba română) și pe 21–22 februarie: Girafe și Bizoni după Pau Miró.

Foto TNRS_Asteptandu-l-pe-Godot

Așteptându-l pe Godot. Foto: Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

A doua reprezentație din această stagiune a spectacolului Așteptându-l pe Godot de Samuel Beckett, regia: Silviu Purcărete, va avea loc pe 3 februarie și va fi urmată de cele mai noi producții ale teatrului: Oidip, scenariul original și regia: Silviu Purcărete (5 februarie), Lecția de Eugène Ionesco, regia: Mihai Măniuțiu (6 februarie), De ce Hecuba?! de Matei Vișniec, regia: Anca Bradu (8 februarie), Marat/Sade după Peter Weiss, regia: Charles Muller (26 februarie). Nu vor lipsi cele două spectacole care ne oferă o imagine asupra României de ieri – Opinia publică de Aurel Baranga, regia: Theodor Cristian Popescu (15 februarie) și asupra României de astăzi – Solitaritate de Gianina Cărbunariu (28 februarie).

oidip-teba-sofocle-purcarete1

Oidip. Fotografie de Mihaela Marin

Unele dintre cele mai importante titluri din repertoriu revin pe scena TNRS: Călătoriile lui Gulliver, exerciții scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift, coordonator: Silviu Purcărete (4 februarie), Platonov de A. P. Cehov, regia: Alexandru Dabija (12 februarie), Nora de Henrik Ibsen, regia: Radu-Alexandru Nica (20 februarie), Cerere în căsătorie de A. P. Cehov, regia: Robert Raponja (27 februarie) și Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte de Gavriil Pinte după basmul omonim de Petre Ispirescu, regia: Gavriil Pinte (10 februarie, Secția Germană).

Foto TNRS_Calatoriile lui Gulliver_Mihaela Marin

Călătoriile lui Gulliver. Fotografie de Mihaela Marin

Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” Sibiu în colaborare cu TNRS pregătește pentru luna februarie două noi spectacole, ce vor avea loc la Studioul Cavas: Să nu mă părăsești, o dramatizare după romanul cu același titlu de Kazuo Ishiguro, regia: Mădălina Timofte (premiera pe 15 februarie) și Kathie și hipopotamul după Mario Vargas Llosa, regia: Larisa Nuțescu (premiera pe 22 februarie).

Vă invităm să descoperiți programul complet al spectacolelor pe site-ul www.tnrs.ro.

Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrului din bd. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Biletele la spectacolele Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu se pot cumpăra și din rețeaua națională a magazinelor Domo, Germanos, Orange și Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești sau online pe www.eventim.ro. Pentru biletele achiziţionate online se percepe un comision de 10%. De asemenea, biletele pot fi achiziţionate cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, la intrarea în sală, în limita locurilor disponibile.

Pentru spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu nu se pot face rezervări de bilete, locul în sala de spectacol fiind garantat doar prin cumpărarea biletului.

Daniela Plopeanu

PR, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

Arhiva Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2014

Retrospectivă 2014: Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediția a XXI-a, 2014

costintuchilaȘTIRIconstantin chiriac,gulliver,lectia,spectacole februarie tnrs,teatrul national radu stanca sibiu
Suntem în plină iarnă, însă la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu urmează o lună „de foc”: în perioada 1 februarie–1 martie 2015 vor avea loc 30 de spectacole! Comedii, drame, spectacole politice, tragedii, dans, muzică, povești de dragoste, toate compun un repertoriu extrem de divers, construit cu gândul...