scena ro nr 27 promo

Dacă sunteți femeie și citiți aceste rânduri, analizați-vă pe scurt CV-ul și imaginați-vă unde ați fi fost, dacă erați bărbat – invită titlul unuia dintre articolele incluse în cel mai nou număr, 27, al revistei de artele spectacolului Scena.ro, recent ieșit din tipar. Vă provocăm pe toți, bărbați și femei din lumea teatrului – și nu numai – să faceți acest mic exercițiu de imaginație, pentru a sesiza pe cont propriu diferențele de șansă care guvernează funcționarea sistemului teatral din România. Intervenții semnate de Dorina Lazăr, Maia Morgenstern, Alina Nelega, Ada Lupu Hausvater, Narcisa Pintea, Catinca Drăgănescu, Liana Ceterchi, Andreea Vulpe, alături de rubricile colaboratorilor noștri care au respectat tema Femeile pe scena românească, precum și de un amplu articol dedicat corpului feminin pe scena de dans contemporan alcătuiesc conținutul dosarului special cu acest titlu.

Scena.ro nr 27

sigla scena roPentru prima dată este discutat public un subiect tabu – statutul femeii pe scena de la noi: nu suntem toți de acord, nuanțele sunt păstrate, dar discuția a fost declarată deschisă și ține numai de noi să o continuăm, ceea ce ne propunem să facem în numerele următoare. Un motiv în plus să profitați de Campania de abonare Scena.ro 2015 care debutează în această săptămână (detalii mai jos).

Multe alte teme importante sunt prezente în noul număr al revistei „Scena.ro”, ultimulrevista scena ro din acest an: lipsa de concept curatorial în cazul Festivalului Național de Teatru și apetența crescută pentru comercial manifestată de teatrul românesc sunt discutate în articolul FNT 2014: Musicalul și Mall-ul de Cristina Modreanu; eseul Poezia live și poetul-performer de Elena Vlădăreanu atrage atenția asupra presiunii resimțite de poeții contemporani obligați să devină performerii propriilor creații pentru a le aduce în atenția publică, iar cunoscutul teoretician Hans-Thies Lehmann revine în paginile „Scena.ro”, care a publicat cu ani în urmă în premieră în limba română extrase din deja celebra sa carte Teatrul postdramatic, de data aceasta cu un eseu despre Peter Handke: un poet al scenei, marcând recenta distincție care i s-a acordat autorului de limbă germană: prestigiosul Premiu Internațional Ibsen.

Revista de artele spectacolului „Scena.ro” este editată de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului. Numărul 27 (4)/2014 a apărut în parteneriat cu ARCUB – Centrul de proiecte culturale al Municipiului București și Centrul Național al Dansului (CNDB), și cu susținerea financiară a AFCN-proiecte editoriale.

Mulțumim pe această cale și celorlalți parteneri ai ARPAS din acest an: British Council, Ambasada Germaniei în România, Institutul Polonez, Ibsen Scholarship, Teatrul Odeon – care au fost alături de noi în realizarea unor proiecte diverse și ambițioase destinate scenei performative din România.

abonamente revista scena ro

Ofertă de abonamente

„Scena.ro” – în cutia ta poștală!

sigla scena roÎn cel de-al șaptelea an de existență, „Scena.ro” îți aduce cele mai interesante interviuri cu practicienii scenei românești și internaționale; cronici la spectacolele românești de teatru, dans și operă; dezbateri pe teme incitante privind viața teatrală românească; eseuri semnate de teoreticieni de peste granițe; rubrici de Alina Nelega, Visky Andras, Mirella Patureau (Paris), Mihaela Michailov,  Saviana Stănescu (New York), Ionuț Sociu, și mulți alți colaboratori din țară și din străinătate; dosare speciale anuale dedicate teatrului contemporan din alte țări.

Abonează-te și tu pentru 2015! Prețul unui abonament nou: 55 ron.

Prelungirea unui abonament existent: 50 ron.

Abonează-te acum pe scena.ro@gmail.com.

„Scena.ro” îți dă de citit!

„Scena.ro” este editată de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS)

Pentru mai multe detalii: Florentina Bratfanof, tel. 0722529446.

logo revista teatrala radioVezi și: „Scena.ro”, numărul 25

 

costintuchilaREVISTE DE TEATRUabonamente la scena.ro,alina nelega,andreea vulpe,femeile pe scena românească,maia morgesntern,revista scena.ro,scena.ro nr 27
Dacă sunteți femeie și citiți aceste rânduri, analizați-vă pe scurt CV-ul și imaginați-vă unde ați fi fost, dacă erați bărbat – invită titlul unuia dintre articolele incluse în cel mai nou număr, 27, al revistei de artele spectacolului Scena.ro, recent ieșit din tipar. Vă provocăm pe toți, bărbați și femei din...