fest-fdr-2015

O singură zi! Atât a mai rămas până când FEST, a doua parte a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești de la Timișoara, aflat la ediția cu numărul 20, transformă din nou Timișoara într-o uriașă lume a spectacolului.

livada de visini

Livada de vișini

Și pentru că vorbim despre Spectacol în toate formele sale, FEST începe și se termină… AFARĂ, adică în stradă. Modulul Outdoor va deschide anul acesta cea de-a doua etapă a FEST-FDR, eveniment susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Timișoara, cu un spectacol – eveniment: Livada de vișini, o călătorie fabuloasă și plină de imaginație prin lumea lui Cehov. Spectatorii, dar și trecătorii de pe str. Mărășești sau din zona centrală a Timișoarei, vor putea viziona acest spectacol premiat la marile festivaluri din Europa și Asia duminică, 7 iunie și luni, 8 iunie, de la ora 22.00, în parcarea din fața Hotelului Timișoara.

FUNAMBUS

Funambus

Secțiunea OUTDOOR continuă într-o cu totul altă notă: un autobuz vechi, doi acrobați pe sârmă, efecte speciale, muzică și… o poveste despre iubire, despre întâlniri și despărțiri, o pledoarie prin și pentru imaginație ca purtător a tot ceea ce este uman în fiecare dintre noi. Miercuri, 10 iunie și joi, 11 iunie, de la ora 22.00, în Piața Victoriei, FEST vă dă întâlnire cu Funambus, un spectacol… funambulesc, la propriu și la figurat, prezentat de actorii / acrobații / muzicienii companiei franceze de teatru Underclouds și de autobusul lor.

kaosmos

K@OSMOS

Cel de-al treilea spectacol de stradă al FEST-FDR invitat de Teatrul Național continuă o poveste începută anul trecut. Zburătorii vor umple din nou cerul deasupra Pieței Victoria din Timișoara. După succesul nebun de anul trecut, când peste 6.000 de timișoreni au urmărit povestea aeriană a lui Alice în Țara Minunilor, spaniolii de la Grupo Puja! vor zbura din nou la Timișoara, de această dată în… K@OSMOS. Teatrul Național din Timișoara, organizatorul FEST-FDR, oferă publicului două reprezentații ale fabuloșilor zburători de la Grupo Puja vineri, 12 iunie și sâmbătă, 13 iunie, de la ora 22.00, în Piața Victoriei.

medio monte

Medio Monte

Teatrul Național din Timișoara sparge toate barierele dintre stradă și teatru. Astfel, Spectacole de extremă diversitate construiesc săptămâna FEST: instalații la confluența dintre teatru și artele vizuale (Medio Monte, marți, 9 iunie, ora 19.00, Sala Mare), stand-up comedy (Cireada de pe tort, miercuri, 10 iunie, ora 19.00, Sala 2), comedia românească (Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule? după Moromeții, cu Marcel Iureș și George Mihăiță, joi, 11 iunie, de la ora 19.00, Sala Mare, sau Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, un spectacol-vedetă al Naționalului timișorean programat sâmbătă, 13 iunie, ora 20.00, Sala Mare), teatrul de expresie hip-hop, un gen inedit în România (Dreamscape al canadienilor de la South Coast Repertory Theatre, vineri, 12 iunie, ora 19.00, Sala 2) sau teatrul de avangardă (Sfântul din Sfântul Gheorghe de Peca Ștefan, sâmbătă 13 iunie, ora 17.00, la Sala 2). Toată această gamă de spectacole, atât de diferite, se reunesc sub semnul dinamismului, al energiei și fanteziei.

PROSTII SUB CLAR DE LUNA

Proștii sub clar de lună. Sursa foto: Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara

FEST-FDR 2015 este un pas înainte în viața Timișoarei. Biletele se găsesc la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), zilnic între orele 11.00–19.00 sau online pe www.tntimisoara.com.
Accesul la spectacolele OUTDOOR este liber.

Comunicat al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara

logo revista teatrala radioVezi și: Începe FEST-FDR 2015

Regal artistic la FEST-FDR 2015

FEST – FDR 2014

costintuchilaFESTIVALURIcosmos,fest fdr 2015,prostii sub clar de lună,spectacole outdorr,teatrul national timisoara,toedor mazilu
O singură zi! Atât a mai rămas până când FEST, a doua parte a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești de la Timișoara, aflat la ediția cu numărul 20, transformă din nou Timișoara într-o uriașă lume a spectacolului. Livada de vișini Și pentru că vorbim despre Spectacol în...