fest in pe bulevard teatrul nottara

Conferinţa de presă prilejuită de a II-a ediţie a Festivalului de teatru organizat de Teatrul Nottara, „Fest(in) pe Bulevard” are loc astăzi, miercuri, 16 iulie 2014, ora 11.00, la sediul Teatrului Nottara.

Festivalul păstrează caracterul competitiv al primei ediții. Astfel, pentru secţiunea de concurs tematica este apropiată actualității imediate, astfel încât spectatorii să-şi poată recunoaşte, pe scenă, nevoile, speranţele, problemele.

Statuia-Thaliei

Thalia

Fest(in) pe Bulevard, Teatrul Nottara va cuprinde două secţiuni principale, precum şi alte evenimente conexe:

1. La Sala Horia Lovinescu se va desfăşura Secţiunea BULEVARDUL COMEDIEI, care are drept temă comedia de bună calitate şi va cuprinde opt reprezentaţii, ale unor teatre din România şi din străinătate. Teatrul Nottara îşi preţuieşte publicul, dovedit a fi mare iubitor al genului comic (în urma unui sondaj de opinie realizat de IMAS, a rezultat faptul că 69 la sută dintre spectatori preferă comedia) şi va încerca să reabiliteze noţiunea de comedie bulevardieră, considerând că este o specie teatrală viabilă, cu condiţia unor realizări impecabile.

2. Secţiunea competitivă – Mici crize şi… ELECTORALE va avea sloganul: Eu pentru cine votez?. Teatrul Nottara a ales această temă pentru că este un an electoral, iar alegerile fac parte, necondiţionat, din viaţa noastră cotidiană. Vor fi prezentate, de asemenea, spectacole din ţară şi din străinătate. Săptămâna festivalului mai cuprinde colocvii şi dezbateri pe subiecte privind regia, scenografia şi critica de teatru, spectacole-lectură dedicate Comediei de bulevard, precum şi lansări de carte de teatru.

 

costintuchilaFESTIVALURIcomedie bulevardieră,eu pentru cine votez,festin pe bulevard,festival de comedie teatrul nottara,muza,sondaj de opinie,teatrul nottara,thalia
Conferinţa de presă prilejuită de a II-a ediţie a Festivalului de teatru organizat de Teatrul Nottara, „Fest(in) pe Bulevard” are loc astăzi, miercuri, 16 iulie 2014, ora 11.00, la sediul Teatrului Nottara. Festivalul păstrează caracterul competitiv al primei ediții. Astfel, pentru secţiunea de concurs tematica este apropiată actualității imediate, astfel...