festco 2018

În perioada 20–27 mai 2018 vă așteptăm la cea de a XVI-a ediție a Festivalului Comediei Românești – festCO 2018, eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Înființat în 2003, la inițiativa lui George Mihăiță, festCO duce mai departe în acest an centenar demersul de a promova comedia românească de calitate, invitând în Capitala țării cele mai bune spectacole bazate pe texte românești.

În cadrul secțiunii Concurs vor fi prezentate 9 spectacole, producții ale teatrelor din țară și din București: Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” din Arad, Teatrul Dramatic ”George Ciprian” din Buzău, Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul Act, Teatrul Metropolis, Teatrul Odeon, Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul de Comedie și Teatrul Mic.

afis festCO 2018

Pe lângă secțiunea oficială, festCO 2018 sărbătorește umorul autentic și prin spectacole-lectură, proiecții ale unor spectacole de teatru de colecție din arhiva Teatrului de Comedie, proiecții de filme, workshop-uri, spectacole de stradă, lansări de carte, expoziții și multe alte surprize.

În 2018, festCO inițiază o secțiune specială (Focus), dedicată marilor culturi teatrale ale lumii. Această ediție propune un dialog teatral cu Republica Polonă, care în acest an aniversează, la fel ca România, un secol de existență națională. La festCO 2018, ambele țări, ambele culturi își celebrează valorile comediei printr-un dialog unic. ”Focus Polonia” invită spectatorii români la o sărbătoare a inspirației în care două națiuni se întâlnesc, la Centenar, sub semnul nobil al comediei.

Gala festCO 2018 va avea loc duminică 27 mai, după reprezentația extraordinară a spectacolului ”Între noi totul e bine” de Dorota Masłowska, în regia celebrului Grzegorz Jarzyna.

Programul complet al festivalului și biletele online sunt disponibile pe www.festCO.ro.

Comunicat al Teatrului de Comedie din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul de Comedie din București

Arhiva rubricii Festivaluri

 

costintuchilaFESTIVALURIcomedie,festco 2018,festivaluri rtr,focus polonia,teatrul de comedie
În perioada 20–27 mai 2018 vă așteptăm la cea de a XVI-a ediție a Festivalului Comediei Românești – festCO 2018, eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie. Înființat în 2003, la inițiativa lui George Mihăiță, festCO duce mai departe în acest an centenar demersul de a promova...