festival dramaturgie contemporana editia 25 brasov

A XXV-a ediție a Festivalului de Dramaturgie Contemporană se va desfășura în perioada 24–30 noiembrie 2014 la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov, după o pauză de un an, motivată de renovarea și modernizarea Sălii Mari a instituției teatrale.

„Bucuria noastră mare este că am reușit să facem acest festival, chiar dacă este mai scurt decât alte ediții. Din acest punct de vedere, publicul spectator nu va resimți niciun fel de lipsă, va vedea 10 spectacole foarte bune și, cred eu, se va bucura o dată în plus pentru faptul că marea majoritate dintre ele sunt comedii. Așa a fost să fie de această dată”, a declarat vineri, 21 noimebrie, într-o conferință de presă, regizorul Claudiu Goga, directorul Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov.

festivalul de dramaturgie contemporana brasov

În cele șapte zile de festival, publicul va putea vedea spectacole de top semnate de Alexandru Dabija, Ion Caramitru, Claudiu Goga, Vlad Massaci, Cristi Juncu, Florin Pierrsic Jr, spectacole pe texte contemporane produse de teatre din București, Iași, Cluj-Napoca și Brașov.

american buffalo teatrul brasov

American Buffalo

Teatrul „Sică Alexandrescu” va fi prezent în festival cu trei dintre cele mai recente premiere: American Buffalo de David Mamet, regia Vlad Massici, Olenka de Vasili Sigarev, regia Sânziana Stoican și Povestiri alese de Donald Marqulies, regia Vlad Zamfirescu.

Seara de gală va fi una de excepție fiind asigurată, pe lângă festivitatea de decernare a premiilor, de feeria muzicală Sânziana și Pepelea de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, pe muzica Adei Milea și a Ancăi Hanu, a mai spus regizorul Claudiu Goga.

sanziana si pepelea foto nicu cherciu

Sânziana și Pepelea. Foto: Nicu Cherciu

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași participă în festival cu piesa Acasă, în miezul verii, în regia lui Claudiu Goga. Teatrul „Nottara” din București prezintă piesa Un pic prea intim, în regia lui Cristi Juncu, iar Teatrul Național din București piesa Bârfe, zvonuri și minciuni, regizată de Ion Caramitru. Piesa Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?, în regia lui Alexandru Dabija, participă, joi, în festival, iar Teatrul de Comedie din București este prezent cu piesa Acasă la tata, în regia lui Vlad Massaci. Teatrul Metropolis din București se prezintă în festival cu piesa Tom și Jerry, în regia lui Florin Piersic jr. Teatrul Național din Cluj Napoca încheie Festivalul de Dramaturgie Contemporană cu spectacolul Sânziana și Pepelea, în regia lui Alexandru Dabija.

Marți 25, miercuri 26 și duminică 30 noiembrie, vor avea loc lansări de carte în foaierul Sălii mari, începând cu ora 18.30, a mai precizat sursa citată.

Juriul festivalului, format, la ediția din acest an, din regizorul Radu Alexandru Nica, criticul de teatru Maria Zărnescu și Adrian Titieni, actor, rectorul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, va acorda Marele Premiu, Premiul pentru regie, Premiul pentru scenografie, Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriță și un premiu special.

Organizatorii Festivalului de Dramaturgie Contemporană sunt Teatrul „Sică Alexandrescu”, Primăria Brașov, Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național, UNITER, Zile și Nopți.

Bugetul total al festivalului este de 300.000 de lei din care, 180.000 sunt din bugetul local al municipalității, a mai spus regizorul Claudiu Goga.

costintuchilaFESTIVALURIalexandru dabija,american buffalo,claudiu goga,dramaturgie contemporană,teatrul sica alexandrescu brasov
A XXV-a ediție a Festivalului de Dramaturgie Contemporană se va desfășura în perioada 24–30 noiembrie 2014 la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov, după o pauză de un an, motivată de renovarea și modernizarea Sălii Mari a instituției teatrale. „Bucuria noastră mare este că am reușit să facem acest festival, chiar...