festivalul-teatru-buzau-2017

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de Teatru de la Buzău s-a încheiat sâmbătă, 27 mai 2017 după opt zile pline. Ultima seară a festivalului a fost nu doar o ocazie de a-i vedea împreună pe scenă pe actorii Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc într-un recital excepțional, ci și momentul desemnării laureaților acestei ediții. Juriul de specialitate a acordat cinci premii, împărțite pe cele două secțiuni.

Adunarea femeilor

”Adunarea femeilor”, UNATC

Astfel, la secțiunea Spectacole Studenți, Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Vlad Cristian Fiu pentru rolul McMurphy din Zbor deasupra unui cuib de cuci după Ken Kesey (Universitatea Ovidius din Constanța, Departamentul Arte, clasa prof. univ. dr. Daniela Vitcu-Hanțiu), iar Premiul pentru cea mai bună actriță – Cosmina Olariu pentru personajele interpretate în spectacolul Adunarea femeilor de Aristofan, UNATC „I. L. Caragiale” București, clasa prof. univ. dr. Florin Zamfirescu).

Premiul special al juriului a fost acordat spectacolului Ei, și?, regizat Andreea Ciocârlan, anul III Regie de Teatru, UNATC „I. L. Caragiale” București, clasa prof. univ. dr. Mihai Manolescu. La aceeași categorie, Juriul publicului a desemnat câștigător spectacolul Adunarea femeilor (UNATC „I. L. Caragiale” București).

Fluturii-sunt-liberi-Excelsior

”Fluturii sunt liberi”, Teatrul Excelsior

La Secțiunea Oficială, atât juriul de specialitate, cât și juriul publicului au decis drept câștigător al Premiului ”Buzău iubește Teatrul” spectacolul Fluturii sunt liberi, regia Erwin Șimșensohn, Teatrul Excelsior din București. Premiul pentru cel mai bun spectacol a revenit spectacolului Un tramvai numit dorință, regizat de Andrei și Andreea Grosu, UnTeatru, București.

Un tramvai numit dorinta-UNTEATRU

”Un tramvai numit dorintă”, UnTeatru. Sursa foto: Festivalul de Teatru de la Buzău

Timp de opt zile, între 20 și 27 mai 2017, spectatorii buzoieni au putut urmări câteva dintre cele mai bune producții realizate în teatrele de repertoriu și în companiile independente din București și din țară, completate de numeroase evenimente conexe: spectacole studențești, ateliere și lansări de carte. Alături de cele opt producții prezentate pe scena Teatrului ”George Ciprian” în cadrul secțiuni oficiale a festivalului, din program au făcut parte și șase spectacole realizate de studenți actori de la facultăți de profil din toată țara și prezentate în spațiul neconvențional al clubului No Limit, în cadrul secțiunii competiționale dedicate. În continuarea inițiativei lansate la ediția precedentă, din program au făcut parte și două spectacole dedicate copiilor. Printre evenimentele conexe ale acestei ediții se numără lansarea a patru volume de referință pentru teatrul românesc. Dimensiunea educativă e festivalului s-a reflectat în atelierele de competențe oratorice dedicate elevilor, precum și în proiectul-pilot de teatru experimental interdisciplinar (concept: Marina Diana Hanganu) realizat în parteneriat cu Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău și CINETIC UNATC „I. L. Caragiale” București.

Festivalul de Teatru de la Buzău și-a găsit și anul acesta perechea în sutele de spectatori entuziaști care au participat, seară de seară, la spectacole și evenimente speciale.

Genericul sub care s-a derulat această ediție a dat tonul unei noi direcții a festivalului care, începând de anul acesta se numește Buzău iubește Teatrul. Noua denumire a fost inspirată deopotrivă de bogata tradiție a acestui eveniment, dar și ca o concluzie a celor 14 ediții de până acum: publicul buzoian iubește teatrul!

Festivalul ”Buzău iubește Teatrul” a fost organizat de Teatrul „George Ciprian” din Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, al Ministerul Culturii și Identității Naționale și al UNITER. 

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de Teatru de la Buzău, se regăsește reflectată în imagini, pe website-ul Teatrului „George Ciprian”:

http://www.teatrulgeorgeciprian.ro/teatru/buzau-iubeste-teatru/ și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/festivalulbuzauiubesteteatrul/

Comunicat al Teatrului ”George Ciprian” din Buzău

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIadunarea femeilor,aristofan,Cosmina Olariu,Festivalul de Teatru de la Buzău,Festivalul ”Buzău iubește Teatrul”,fluturii sunt liberi,teatrul george ciprian,Vlad Cristian Fiu,zbor deasupra unui cuib de cuci
Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de Teatru de la Buzău s-a încheiat sâmbătă, 27 mai 2017 după opt zile pline. Ultima seară a festivalului a fost nu doar o ocazie de a-i vedea împreună pe scenă pe actorii Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc într-un recital excepțional, ci și...