eurothalia 2017

Alain Platel & Les Ballets C de la B, Wim Vandekeybus & Ultima Vez, Gob Squad în programul ediției 2017

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST) se desfășoară în perioada 6–13 octombrie 2017.

În programul ediției 2017 se regăsesc companii importante de teatru și dans din Europa, majoritatea dintre acestea aflându-se în premieră în România. Ultima Vez și Les ballets C de la B din Belgia aduc la Timișoara două producții de dans contemporan, care au avut turnee în întreaga lume, iar compania Motus din Italia un spectacol de sunet exploziv despre fluiditatea de gen. Centrul Cultural Onassis din Grecia va fi prezent cu un spectacol de teatru documentar despre migrație și discriminare, iar Señor Serrano din Spania cu un spectacol care experimentează cu animația live. Din Germania vor fi prezente două companii: colectivul Gob Squad, cu o producție axată pe improvizație și interacțiune cu spectatorii, iar Markus&Markus cu o adaptare provocatoare a unui text clasic.

Festivalul-European-de-Teatru-Eurothalia 2017

Programul include și seria de evenimente Eurothalia Xtension, organizată împreună cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Eurothalia Xtension este concentrată pe opera celebrului regizor de teatru Eugenio Barba și a companiei Odin Teatret din Danemarca, cuprinzând: două spectacole, două proiecții de film, două demonstrații de lucru, un masterclass dedicat actorilor și un atelier axat pe implicarea comunitară.

Program Eurothalia 2917

Anul acesta, festivalul se va desfășura sub tematica Limite, temă despre care selecționera festivalului, Andreea Andrei, declară următoarele: ”Ce fel de limite avem? Ne dorim sau putem să le depășim? În ce fel putem face asta? Are oare teatrul puterea de a scutura conștiințele și schimba percepțiile? De a anula frontierele și de a reinventa lumea? Și la ediția 2017 a festivalului nostru explorăm noi tipuri de spații și forme de teatru, interogăm prezentul, arătăm actualitatea artistică și vorbim despre lucrurile care contează.”

Imagine din spectacolul ”Nicht schlafen”

Imagine din spectacolul ”Nicht schlafen”

Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
• la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)
Orar: Marți-Vineri: 10-15 și 17-19; Sâmbătă: 10-15
precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor ;
• online pe paginile teatrulgerman.ro, eurothalia.ro şi biletmaster.ro.

Andrea Wolfer
Secretar literar al Teatrului German de Stat din Timișoara

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Festivalul „Eurothalia”

Arhiva Teatrul German de Stat din Timișoara 

Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIAlain Platel & Les Ballets C de la B,eugenio barba,Eurothalia 2017,Gob Squad,program eurothalia 2017,teatrul german de stat din timisoara,Wim Vandekeybus & Ultima Vez
Alain Platel & Les Ballets C de la B, Wim Vandekeybus & Ultima Vez, Gob Squad în programul ediției 2017 Cea de-a șaptea ediție a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST) se desfășoară în perioada 6–13 octombrie 2017. În programul ediției 2017 se regăsesc...