festivalul international al scolilor de teatru suceava

Cea de a treia ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru va avea loc, și în acest an, la Suceava, în perioada 4–11 iulie 2016.

Cele mai importante şcoli de teatru din România, dar şi patru şcoli de teatru din Europa de Est şi spaţiul balcanic îşi vor prezenta cele mai reprezentative producţii în cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru (FIST) ce se va desfăşura la Suceava, în perioada 4–11 iulie 2016. În acest an vor fi două spaţii de desfăşurare a evenimentului: Teatrul „Matei Vişniec” şi Auditorium „Joseph Schmidt”, iar toate evenimentele sunt cu intrare liberă.

Motivul pentru care la festival sunt invitate şcoli de teatru din Europa de Est şi spaţiul balcanic este acela că festivalul îşi doreşte să reprezinte un punct de plecare pentru proiecte realizate la nivel internaţional, pornind de la întâlnirile şcolilor de teatru de la Suceava.

afis FIST 2016

„Anul acesta ne-am orientat către şcolile care vin din spaţiul est-european, balcanic, pentru că ne dorim că acesta să fie un punct de plecare pentru proiecte construite la nivel european. Cred că asta va fi direcţia pe care acest festival ar trebui să se dezvolte în viitor.” – Paul Chiribuță, directorul FIST.

logo FISTUniversitatea de Arte din Târgu Mureş – Facultatea de Arte, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Teatru, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi – Facultatea de Teatru, Universitatea din Craiova, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca – Facultatea de Teatru şi Televiziune şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi – Facultatea de Arte, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti – Facultatea de Teatru sunt invitatele ediţiei cu numărul 3 a festivalului.

Acestora li se adaugă patru şcoli de teatru din Europa de Est şi spaţiul balcanic: Academia de Muzică şi Arte Plastice din Chişinău, Republica Moldova, Şcoala de Film din Lodz, Polonia, Universitatea de Arte din Bratislava, Slovacia, Academia Naţională de Teatru şi Film din Sofia, Bulgaria.

Programul FIST 2016

Evenimentul este organizat de către Asociaţia FIST şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Suceava, Institutului Cultural Român, Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi al Iulius Mall Suceava.

https://www.facebook.com/FIST.Suceava / www.fist-suceava.ro

LOGO RT CU CHENARVezi: Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIfestivalul international al scolilor de teatru suceava,fist 2016,paul chiribuță,UNATC
Cea de a treia ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru va avea loc, și în acest an, la Suceava, în perioada 4–11 iulie 2016. Cele mai importante şcoli de teatru din România, dar şi patru şcoli de teatru din Europa de Est şi spaţiul balcanic îşi vor prezenta...