program festival statui vivante 2016

Joi, 16 iunie 2016, începând cu ora 20.00, Teatrul Masca din București da startul celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional de Statui Vivante. Deschiderea oficială va avea loc în Grădina Casei Filipescu-Cesianu cu Noaptea statuilor vivante, un eveniment inedit cu zeci de actori ce vor da viață unei lumi cosmopolite, formate din personaje cu povești din toate timpurile.

statui vivante

„De ce este importantă vizionarea statuilor vivante noaptea? Din mai multe motive, toate legate de misterul fabulos pe care trebuie ca îl presupune existența unei «statui vii». Venită parcă din altă lume, o statuie vie este chemată să traiască puțin, adesea să retrăiască experiența vieții în trupul și mintea unui actor, în fața unui auditoriu care, după ce va fi admirat costumele, machiajul și tehnica actorilor se va fi emoționat de povestea personajului pe care îl are în față. Sub lumina reflectoarelor misterul despre care vorbesc este și mai puternic, iar în grădina unui așezământ precum Casa Filipescu-Cesianu cu siguranță întâlnirea dumneavoastră, a spectatorilor cu poveștile statuilor noastre va fi un eveniment de neuitat. 30 de statui vivante la lumina reflectoarelor vor transforma noaptea de 16 iunie într-un adevărat regal pe care nu ar trebui să-l ratați!” – Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca.

Brâncusi

Brâncuși

Soldații de teracotă, Frida Kahlo, Confucius, Rică, fante de Obor, Brâncuși și Casanova sunt doar câteva dintre personajele care își vor spune poveștile în fața spectatorilor la debutul acestui eveniment.

sigla festival statui vivanteCelor peste 40 de statui create special de Teatrul Masca li se vor adăuga pe parcursul zilelor 20 de actori străini ce vor aduce la București momente artistice de excepție premiate la festivalurile internaționale de gen. Parcurile Crângași și Alexandru Ioan Cuza vor deveni pe rând uriașe scene pentru zecile de mesaje pe care actori talentati le vor purta dincolo de cuvinte, printr-un stil atât de îndrăgit al teatrului de strada – statuia vivantă.

Intrarea publicului este gratuită.

Programul Festivalului International de Statui Vivante

Festivalul Internațional de Statui Vivante susține București 2021 – oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Află mai multe pe www.bucuresti2021.ro.

Pagina de facebook a Teatrului Masca

Organizator: Teatrul Masca.
Cu sprijinul: Primăria Municipiului București, Primăria Sector 3, Primăria Sector 6 prin Centrul Cultural European Sector 6, Muzeul Municipiului București, Arcub.
Co-finanțator (din încasările speciale ale Timbrului Teatral): UNITER.

Recomandat de: Romania TV.
Susținut de: TVR 2.
Parteneri media: Radio 21, Bucuresti FM, Ziarul Ring, Curierul Național, Șapte Seri, Zile și Nopți, Yorick.ro, Revista Accente, PRwave.ro, Calendar evenimente, Woman2woman.ro, Lifeandthecity.ro, Redactia4fun.ro, Teatral.ro, Instilulmeu.ro, Senso TV, Teatrul.com, TV City, LaRevista.ro, Ziarul Metropolis.

LOGO RT CU CHENARVezi: Arhiva rubricii Festivaluri
 

costintuchilaFESTIVALURIbrancusi statui vivante,festivalul de statui vivante,mihai mălaimare,teatrul masca
Joi, 16 iunie 2016, începând cu ora 20.00, Teatrul Masca din București da startul celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional de Statui Vivante. Deschiderea oficială va avea loc în Grădina Casei Filipescu-Cesianu cu Noaptea statuilor vivante, un eveniment inedit cu zeci de actori ce vor da viață unei...