festival statui vivante masca

Teatrul Masca din București vă invită în perioada 16–20 iunie 2016 la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante, eveniment ce se va desfășura anul acesta în trei spații diferite: Gradina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Vicotriei), Parcul Crângași și Parcul Alexandru Ioan Cuza (intrarea de la statuia lui Al. I. Cuza).

AFIS FISV2016

„Ediţia din acest an a Festivalului va fi o manifestare puternică și care, suntem siguri, va avea un imens impact. Bucureștiul se numără printre puținele capitale din lume în care statuia vivantă are un astfel de eveniment. De altfel, prin acest eveniment internaţional Teatrul Masca sprijină Proiectul București 2021, Capitală Europeană a Culturii. 
Având în vedere faptul că ne aflăm în Anul Brâncuși, este firesc ca ediția din acest an să-l omagieze pe marele sculptor pe care îl vom aduce în atenția publicului prin două statui vivante: prima reprezentându-l în atelierul din Paris și a doua, prin Rugăciune, una dintre celebrele sale opere.
Alegerea spațiului de la Casa Filipescu-Cesianu nu este deloc întâmplătoare; printr-un parteneriat durabil cu Muzeul Municipiului București vom încerca să aducem la lumină 300 de ani de istorie”, declară Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca.

Festivalul va reuni peste 40 de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca și 20 de invitați străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia și Rusia.  Serile de festival vor fi încheiate prin spectacole ale Teatrului Masca realizate în tehnica statuii si a tablourilor vivante – Zidul și Arca lui Lenin.

Imagine din spectacolul Zidul

Imagine din spectacolul Zidul

Intrarea publicului este liberă.
Detalii și program pe www.masca.ro.

Festivalul Internațional de Statui Vivante susține București 2021 – oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Află mai multe pe www.bucuresti2021.ro.

Organizator: Teatrul Masca
Cu sprijinul: Primăria Municipiului București, Primaria Sector 3, Primaria Sector 6 prin Centrul Cultural European Sector 6, Muzeul Municipiului București, Arcub.
Co-finanțator (din încasările speciale ale Timbrului Teatral): UNITER.
Recomandat de: Romania TV. Susținut de: TVR 2.
Parteneri media: Radio 21, Bucuresti FM, Ziarul Ring, Curierul Național, Șapte Seri, Zile și Nopți, Yorick.ro, Revista Accente, PRwave.ro, Calendar evenimente, Woman2woman.ro, Lifeandthecity.ro, Redactia4fun.ro, Teatral.ro, Instilulmeu.ro, Senso TV, Teatrul.com, TV City, LaRevista.ro, Ziarul Metropolis.

Comunicat al Teatrului Masca din București

 LOGO RT CU CHENARVezi: arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIarca lui lenin,Festivalul Internațional de Statui Vivante,festivaluri bucuresti,teatrul masca
Teatrul Masca din București vă invită în perioada 16–20 iunie 2016 la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante, eveniment ce se va desfășura anul acesta în trei spații diferite: Gradina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Vicotriei), Parcul Crângași și Parcul Alexandru Ioan Cuza (intrarea de la statuia...