de LIDIA NAŠINCOVÁ

festival teatru pilsen

În perioada 13–21 septembrie 2017 se desfăşoară în oraşul Pilsen din Cehia ediţia a XXV-a Festivalului Internaţional de TeatruLa ultimele ediţii, acest festival a devenit unul din cele mai semnificative din Cehia, până acum prezentându-se 120 de companii de teatru din şaisprezece ţări.

În program sunt incluse spectacole de teatru, operă, pantomimă, marionete şi alte forme teatrale.

Teatrul din Pilsen

Teatrul din Pilsen

Festivalul are ecouri puternice atât în presa cehă cât şi internaţională. În colaborare cu PEN club, Festivalul a fost, în timp, locul de întâlnire al unor personalităţi de renume, cum ar fi Ronald Harwood, Václav Havel, Arthur Miller şi Tom Stoppard.

La ediția de anul acesta participă și Teatrul Național din Târgu Mureș, cu spectacolulLinişte” de Attila Bartis, programat vineri, 15 septembrie, la ora 19.30. Regia: Radu Afrim. În distribuţie: Barna Bányai Kelemen, Erzsébet B. Fülöp, Bora Kiss, Katalin Berekméri, Dorottya Nagy, Annamária Biluska ș.a. Scenografia: Adrian Damian. Costume: Erika Márton. Asistent regie: Katalin Berekméri. Premiera a avut loc în 7 mai 2015.

Corespondență de la Praga

lidia nasincova

Lidia Našincová

logo revista teatrala radioVezi: arhiva rubricii Teatru și teatre la Praga

Marele actor slovac Ladislav Chudík a încetat din viață

Arhiva rubricii Aniversare

costintuchilaCORESPONDENȚĂarthur miller,Festivalul Internaţional de Teatru de la Pilsen,radu afrim,Ronald Harwood,Tom Stoppard,vaclav havel,”Linişte” de Attila Bartis
de LIDIA NAŠINCOVÁ În perioada 13–21 septembrie 2017 se desfăşoară în oraşul Pilsen din Cehia ediţia a XXV-a Festivalului Internaţional de Teatru. La ultimele ediţii, acest festival a devenit unul din cele mai semnificative din Cehia, până acum prezentându-se 120 de companii de teatru din şaisprezece ţări. În program sunt incluse spectacole...