festin-pe-bulevard-nottara-2016

Teatrul „Nottara” din București se redeschide pentru public cu Festivalul Internațional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard”, ajuns la ediţia a patra, care se va desfăşura în perioada 10–22 octombrie 2016 în două etape, între 10 și 22 octombrie, la Bucureşti, respectiv, în zilele de 23 şi 24 noiembrie (Secţiunea Multi Art EXIT). Vor avea loc 31 de reprezentații (din București: Bulandra, Metropolis, Nottara, Odeon, Teatrul de Artă, Țăndărică, din țară: Arad, Brașov, Brăila, Cluj, Constanța, Iași, Timișoara, Târgoviște, din străinătate: Bulgaria, Cehia, Croația, Kosovo, Republica Moldova, Serbia, Slovenia). De asemenea, festivalul a pregătit un eveniment stradal, o expoziție de fotografie de teatru, 3 spectacole-lectură, 4 lansări de carte si 3 colocvii, care vor întregi programul ediției din acest an.

afis-festin-pe-bulevard-2016

Cele patru secţiuni principale ale manifestării sunt:

Secțiunea Bulevardul Comediei. Teatrul „Nottara” încearcă să reabiliteze comedia bulevardieră, ca specie onorabilă a genului dramatic. Fireşte, cu condiţia unor producţii de calitate.

Secţiunea Competitivă I – Crize de familie propune producții cu o tematică extrasă din realitățile cotidiene, dorind, astfel, să răspundă intereselor unor largi categorii de public.

Secțiunea Competitivă II – NETA va cuprinde spectacole ale unor teatre din rețeaua de festivaluri NETA (New European Theatre Action): România (Teatrul „Nottara” este membru NETA din 2015), Kosovo, Bulgaria, Serbia, Croația.

Secțiunea Premiere în Fest(in) va prezenta cele mai recente producții ale Teatrului „Nottara”.

Din 2015, în festival a fost inclusă secțiunea In memoriam, dedicată unor mari artiști, dispăruţi dintre noi. În cadrul aceastei ediții, Teatrul „Nottara” aduce un omagiu actorilor Emil Hossu, George Alexandru, Ştefan Radof şi Corneliu-Dan Borcia.

Secțiunea Multi Art EXIT, festival de teatru pentru persoane private de libertate ajuns la cea de-a VIII-a ediție, se va desfășura în zilele de 23 și 24 noiembrie. Este un eveniment unic în Europa, în care deţinuţii primesc un rol, la propriu, cu totul inedit în contextul destinului lor. Se încearcă astfel generarea unei atitudini de reconsiderare a relației penitenciarului cu societatea, din perspectiva procesului de reintegrare socială a celor privaţi de libertate.

„Această ediție înseamnă întoarcerea noastră acasă. De fapt, nici nu am fost plecați. Doar că ne-a fost interzisă organizarea spectacolelor în sediul de pe bd. Magheru, din cauza unui stigmat numit bulină roșie gr. I – risc seismic, pe care Teatrul Nottara a fost obligat să-l poarte, pe nedrept, vreme de 20 de ani”, a spus Marinela Țepuș, directoarea Teatrului „Nottara”. „Am pregătit, pentru publicul nostru, o întoarcere pe Bulevard, cu fast și voie bună. Peste 30 de reprezentații – cu trupe din București, din țară și din străinătate –, evenimente stradale, spectacole-lectură, colocvii, expoziții, surprize. Toate acestea în 13 zile! Însă trebuie să știți că doar dumneavoastră, spectatorii, veți certifica prezența noastră aici, în locul atât de cunoscut. Fiecare bilet cumpărat de dumneavoastră ne va face mai puternici. Fiecare intrare a dumneavoastră în sălile noastre de spectacol ne va confirma existența. În schimb, noi vă vom pregăti surprize, jocuri, tombole – toate având un singur scop: Să ne bucurăm  împreună!”, a declarat Marinela Țepuș.

Programul festivalului

teatrul-nottara

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Cazul „Nottara”: Final fericit pentru un nou început de Mariana Ciolan

Arhiva Teatrul „Nottara” din București

costintuchilaFESTIVALURIbulevardul comediei,Crize de familie,emil hossu,festin pe bulevard,stefan radof,teatrul nottara
Teatrul „Nottara” din București se redeschide pentru public cu Festivalul Internațional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard”, ajuns la ediţia a patra, care se va desfăşura în perioada 10–22 octombrie 2016 în două etape, între 10 și 22 octombrie, la Bucureşti, respectiv, în zilele de 23 şi 24 noiembrie (Secţiunea Multi...