festival arad teatru nou 2018

Mâine, 12 mai 2018 deschidem porțile ediției cu numărul 6 a Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad. Organizat în perioada 12–20 mai de Teatrul ”Ioan Slavici”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local ale Municipiului Arad, FITN aduce pe scena arădeană unele dintre cele mai noi spectacole ale momentului, trupe de teatru independente, artiști consacrați sau aflați la începutul drumului.

Tema focus a ediției 2018 este Înv(i)ață!

festivalul de teatru nou arad

Preț de 9 zile, Aradul va căpăta un suflu nou. O ediție bogată, ce are în vizor viața de zi cu zi, cotidianul. O ediție bogată în spectacole despre oameni și percepții, despre prejudecăți, superstiții. Un festival cu spectacole care incită la reflecții, cu spectacole despre descoperirea unor lumi, despre singurătatea din mijlocul mulțimii, despre familia tradițională, despre slăbiciuni. Spectacole din viață din care avem ce învăța.

2. FANE SOLAMENTE

Imagine din spectacolul ”Fané solamente”

Începem în stradă, în mijlocul spectatorilor, sâmbătă, 12 mai, orele 18.00, pe Platoul din faţa Palatului Administrativ cu un one man show Pau Palaus, produs de Compania Contaminando Sonrisas, Spania. Fané solamente” este un spectacol de clownerie presărat cu sute de incidente neprevăzute, la finalul cărora rămân doar intensitatea și unicitatea fiecărui moment din viaţă. Cele 30 de minute de show vor fi reluate în alte două locații din Arad, duminică, 13 mai de la orele 16.00 în Atrium Mall și de la orele 18.00 pe Platoul din fața teatrului. 

3. ILUZII. credit foto Robert Costea

”Iluzii”. Foto: Robert Costea

De la ora 19.00 ne vizitează în Sala Mare Teatrul de Nord din Satu Mare care prezintă Iluzii” de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Cristian Ban. Un spectacol în care primează povestea. O poveste spusă cu umor de actorii Raluca Mara, Ioana Cheregi, Romul Moruțan, Cătălin Mareș, despre noi acum și despre noi la bătrânețe.

Călătoria teatrală a primei seri continuă în Club Flex, de la ora 21.30 cu Familia Ou”. Un spectacol colectiv realizat sub bagheta lui Bogdan Untilă, la Teatrul Recul din București, despre intuiția feminină, relații vechi și noi, despre familia tradițională, despre fragilitatea omului asemeni unui ou. Un sketch-comedy cu momente de improvizație extrem de bine create de actorii Adriana Bordeanu, Andrei Negoiță, Delia Riciu și Mihaela Georgescu.

Prima seară de festival se încheie la ora 22.30, la Sala Studio, cu spectacolul Grounded” de George Brant, în regia Ligiei Ciornei, producție a Doctor’s Studio şi Teatrul Unteatru, Bucureşti. Grounded” este un one woman show Isabela Neamțu despre epoca modernă care suprapune existenţele şi arhivează toate momentele vieţii noastre. Despre epoca big brother, în care totul se înregistrează.

6. JIM CARA MOLOZUL. credit foto Clément Ségissement

”Jim cară molozul”. Foto: Clément Ségissement

A doua zi de festival, duminică, 13 mai, debutează cu spectacolul trupei de teatru pentru elevi și studenți „Amifran” Arad, o prezență constantă în festivalul nostru încă de la prima ediție. Anul acesta, ajutați de regizorul Florin Didilescu care a intrat în jocul lor, cei 11 liceeni se joacă în „România, această imensă casa-scărilor de bloc!”. Jim cară molozul”, după un text de Ioan Peter-Pit, regia Florin Didilescu, ora 11.00, la Sala Studio.

Teatrul ”Nottara” din București revine la Arad cu spectacolul Somnambulism” de Iaroslava Pulinovici, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Cu Ion Grosu, Crenguţa Hariton, Diana Roman și Iulian Mihai Cristea despre amăgiri, vise neîmplinite, rătăciri, iluzii și realitate, de la ora 19.00, la Sala mare.

8. O FEMEIE SINGURA. credit foto Lavinia Pollack

”O femeie singură”. Foto: Lavinia Pollack

Al patrulea teatru din București care urcă pe scena Festivalului de Teatru Nou este Teatrul de Artă, de a cărei prezență ne bucurăm prin Andreea Bibiri, creatoarea unui one woman show de excepție. O femeie singură”, pe texte de Dario Fo și Franca Rame, în regia lui Daniel Grigore-Simion și scenografia lui Adrian Pitica, vorbește despre îndatoriri de tot felul, despre cotidian și despre singurătatea din mijlocul oamenilor. Duminică, 13 mai, orele 21.00, la Sala Studio.

Vă așteptăm, așadar, să ne bucurăm împreună de spectacole savuroase și poveștile de viață din primele două zile ale FITN 2018! 

Programul primelor două zile de festival 

Sâmbătă, 12 mai

Ora 18.00 – Platoul din fața Palatului Administrativ

”Fané Solamente”, one man show cu Pau Palaus

Producător: Compania Contaminando Sonrisas, Spania

Durata: 30 min. 

Ora 19.00 – Sala Mare

”Iluzii” de Ivan Vîrîpaev, regia Cristian Ban

Producător: Teatrul de Nord Satu Mare

Durata: 1h 25 min. 

Ora 21.30 – Club Flex

”Familia Ou”, spectacol colectiv, regia Bogdan Untilă

Producător: Teatrul Recul București

Durata: 50 min.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!

Ora 22.30 – Sala Studio

”Grounded” de George Brant, regia Ligia Ciornei

Producător: Doctor’s Studio și Teatrul Unteatru, București

Durata: 1h 5 min. 

Duminică, 13 mai

Ora 11.00 – Sala Studio

”Jim cară molozul”, după un text de Ioan Peter-Pit, regia Florin Didilescu

Producător: Trupa de teatru pentru elevi și studenți ”Amifran” Arad

Durata: 1h 30 min.

Spectacol în limba franceză 

Ora 16.00 – Atrium Mall

”Fane Solamente”, one man show cu Pau Palaus

Producător: Compania Contaminando Sonrisas, Spania

Durata: 30 min. 

Ora 18.00 – Platoul din fața teatrului

”Fané Solamente”, one man show cu Pau Palaus

Producător: Compania Contaminando Sonrisas, Spania

Durata: 30 min.

Ora 19.00 – Sala Mare

”Somnambulism” de Iaroslava Pulinovici, regia Alexandru Mâzgăreanu

Producător: Teatrul „Nottara” București

Durata: 1h 40 min.

(spectacol cu publicul pe scenă)

Ora 21.00 – Sala Studio

”O femeie singură” de Dario Fo și Franca Rame, regia Daniel Grigore-Simion

Producător: Teatrul de Artă București

Durata: 1h 20 min.

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani

Biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete a teatrului sau de pe site-ul https://www.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2800/Teatrul-Clasic-Ioan-Slavici-Arad

Urmăriţi-ne pe pagina de Facebook a Festivalului https://www.facebook.com/FITN-408278406020944/, unde vă vom ține la curent cu noi informații despre spectacolele și evenimentele noastre.

Comunicat al Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” din Arad

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIAtrium Mall,dario fo,Fané Solamente,festival teatru nou,festivaluri rtr,teatrul clasic arad,teatrul de arta,teatrul nottara
Mâine, 12 mai 2018 deschidem porțile ediției cu numărul 6 a Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad. Organizat în perioada 12–20 mai de Teatrul ”Ioan Slavici”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local ale Municipiului Arad, FITN aduce pe scena arădeană unele dintre cele mai noi spectacole...