festival tranzit feszt satu mare

14–24 septembrie 2017, Teatrul de Nord din Satu Mare

În perioada 14–24 septembrie 2017, Teatrul de Nord din Satu Mare – secția română și Trupa ”Harag György” – dă startul Festivalului Internațional Multicultural de Teatru – ”TRANZIT FESzT”.

afis tranzit feszt

Anul 2017 a plasat Teatrul de Nord pe două coordonate: tradiție și noutate. Festivalul Internațional de Teatru a ajuns la a 16-a ediție în haine cu totul noi și o imagine proaspătă, iar clădirea Teatrului, veche de peste o sută de ani, reabilitată de curând, își așteaptă spectatorii în cele mai bune condiții pentru a urmări cele mai noi producții ale unor teatre de tradiție din țară și din străinătate.

TRANZIT FESzT stă sub semnul multiculturalității fiind organizat de cele două secții ale Teatrului de Nord și având ca scop promovarea diversității expresiei culturale.

”Exit”

”Exit”

Festivalul se deschide cu spectacolul ”Exit”, coproducție a Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara, a Teatrului Clasic ”Ioan Slavici“ din Arad și а Teatrului National din Sombor (Serbia). Spectacolul este regizat de Schilling Árpád, unul dintre cei mai cunoscuți regizori maghiari, care a înființat în 1995 Trupa Kretakor – un teatru renumit pe plan internațional. Spectacolul se joacă în Sala mare a Teatrului de Nord, vineri, 14 septembrie de la ora 19.00, și este titrat în limba română, maghiară și engleză.

Imagine-din-spectacolul-”Flow”.-Foto-Bereczy.ro_

Imagine din spectacolul ”Flow”. Foto: Bereczy.ro

Vineri, 15 septembrie, de la ora 19.00 în Sala mare, vă invităm la un experiment subtil și sensibil al simțurilor creat de coregrafa Bezsán Noémi în spectacolulFlow” al Companiei ”András Lóránt” din Târgu-Mureș.

De la ora 21.00, pe scena de la Turnul Pompierilor, vedem trupa Teatrului ”Regina Maria” din Oradea cu spectacolul muzical ”Leonce și Lena”, regizat de Mihai Măniuțiu în colaborare cu Ada Milea, actriţa Anca Hanu şi coregraful Vava Ştefănescu.

Program TRANZIT FESzT

www.teatruldenord.ro

https://www.facebook.com/tranzitfeszt/

Comunicat al Teatrului de Nord din Satu Mare

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul de Nord din Satu Mare

Arhiva rubricii Festivaluri 

costintuchilaFESTIVALURIFlow,leonce si lena,teatrul de nord din satu mare,TRANZIT FESzT,trupa harag gyorgy,Turnul Pompierilor
14–24 septembrie 2017, Teatrul de Nord din Satu Mare În perioada 14–24 septembrie 2017, Teatrul de Nord din Satu Mare – secția română și Trupa ”Harag György” – dă startul Festivalului Internațional Multicultural de Teatru - ”TRANZIT FESzT”. Anul 2017 a plasat Teatrul de Nord pe două coordonate: tradiție și noutate....