festivalul national de teatru 2014

sigla uniterOrganizat de UNITER, Ministerul Culturii, Primăria municipiului Bucureşti şi ARCUB, Festivalul Naţional de Teatru va avea loc în perioada 25 octombrie–2 noiembrie 2014.

Directorul artistic al Festivalului este criticul de teatru Marina Constantinescu, ce preia, pentru a doua oară, direcţia evenimentului.

Încă din perioada primului său mandat (2005–2007), Marina Constantinescu a insistat asupra dezvoltării structurii Festivalului Naţional de Teatru, aşa încât, de atunci, acesta şi-a fixat durata de desfăşurare (10 zile) şi a câştigat componenta internaţională, importantă pentru un festival care, chiar dacă nu e competitiv, este spaţiul de întâlnire şi dialog pentru creatorii care pot influenţa mişcări teatrale.

marina constantinescu

Marina Constantinescu

Publicul din Bucureşti a putut urmări, în acea perioadă, spectacole din ţară şi din străinătate reunite în jurul temei centrale: Regizorul.

Festivalul Naţional de Teatru a câştigat în vizibiliate şi impact pentru că deschiderea internaţională a însemnat nu numai o reflectare pertinentă a fenomentului teatral românesc, cît, mai ales, contacte directe între creatori, producători, artişti, directori de festivaluri, care au generat diferite alte proiecte.

După şapte ani, timp în care Festivalul s-a deschis mult publicului şi a traversat crize financiare şi nu numai, acesta se pregăteşte pentru o nouă formă de dialog şi comunicare, sperând în vremuri mai bune şi mai darnice.

UNITER

25 martie 2014

 

 

costintuchilaFESTIVALURIfestival national de teatru 2014 detalii,festivaluri,impact,marina constantinescu fnt 2014 director,regizor,UNITER
Organizat de UNITER, Ministerul Culturii, Primăria municipiului Bucureşti şi ARCUB, Festivalul Naţional de Teatru va avea loc în perioada 25 octombrie–2 noiembrie 2014. Directorul artistic al Festivalului este criticul de teatru Marina Constantinescu, ce preia, pentru a doua oară, direcţia evenimentului. Încă din perioada primului său mandat (2005–2007), Marina Constantinescu a...