festivalul national de teatru independent

Între 3 și 9 noiembrie 2014, Bucureștiul devine scena principală a teatrului independent românesc. Timp de o săptămână, Festivalul Național de Teatru Independent va prezenta cele mai bune producții independente din țară, workshop-uri inedite și conferințe. 

FNTi editia a doua 2014

Festivalul Național de Teatru Independent, ediția a II-a (FNTi2), organizat de Fundația Godot, își propune să aducă în prim plan spectacolele de calitate din zona independentă, subliniind necesitatea existenței și susținerii acestui fenomen teatral în România. Programul FNTi2 va reuni producții din București, Sibiu, Iași, Cluj, Craiova și Târgu-Mureș, care vor putea fi urmărite în spațiile partenere din capitală: Teatrul Luni de la Green Hours, Unteatru, Teatrul de Artă Bucureşti, Teatrul ARCA, În Culise Teatru Pub, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul de Sufragerie, Teatrul Mignon și Teatrul Coquette. 

sigla fntiEdiția de anul acesta are un caracter aparte, necompetițional, propunându-și să fie în primul rând o sărbătoare a teatrului tânăr. Dictincțiile acordate de către juriul festivalului, format din Coca Bloos, Ana-Maria Nistor, Ioana Moldovan, Cristian Theodor Popescu şi Pompilius Onofrei, vor avea ca scop principal susținerea în plan profesional a tinerilor artiști și dezvoltarea viitoarelor proiecte ale acestora.

În afara programului de spectacole, FNTi2 va organiza trei workshop-uri dedicate artiștilor participanți (și nu numai): Meisner Industry Workshop, susținut de invitatul special Eugene Buica, Casting Toolkit cu Florentina Bratfanof și The 24 Hour Play, un atelier-eveniment unic în România. Programul va fi completat de conferințele FNTi2, care vor avea ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă teatrul independent românesc – de la surse de finanțare la promovarea sigla fntiproducției – și a soluțiilor posibile. Aceste evenimente vor fi subsumate scopului FNTi2 de a crea un mediu de comunicare între artiștii independenți din întreaga țară.

Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

FNTi2 |  www.fnti.ro | office@fnti.ro | tel. 021 31 61 682

FNTi ediția a II-a 2014 – Program spectacole

Revista Teatrală Radio este partener media al Festivalului Național de Teatru Independent, ediția a II-a

costintuchilaFESTIVALURIcoca bloos,coquette,festivalul national de teatru independent,fnti 2014,pompilius onofrei,program fnti 2014,teatrul independent in romania,teatrul mignon
Între 3 și 9 noiembrie 2014, Bucureștiul devine scena principală a teatrului independent românesc. Timp de o săptămână, Festivalul Național de Teatru Independent va prezenta cele mai bune producții independente din țară, workshop-uri inedite și conferințe.  Festivalul Național de Teatru Independent, ediția a II-a (FNTi2), organizat de Fundația Godot, își...