zile-si-nopti-de-teatru-la-braila-editia-2016

Tema ediției: „Teatrul între poveste și criză”

Cea de-a zecea ediție a Festivalului „Zile și nopți de teatru la Brăila” (19–25 septembrie 2016) se află sub puterea unei sintagme și metafore, credem noi, simbolice. Teatrul, acest minunat ,,mecanism de producere și împărtășire a poveștilor Omului către semenii săi, mai ales în aceste timpuri complicate și… fluide are o răspundere majoră, cea de a îmbina povestea cu contextele istorice, politice și culturale, încercând o dublare a entertainement-ului cu reflecția și gândirea.

festivalul-teatru-braila-afis

Este ceea ce încercăm și noi printr-o selecție riguroasă a spectacolelor, subsumate acestei incitante teme. Am crescut chiar doza de provocare  a spectatorului, alegând spectacole care, în marea lor majoritate sunt realizate de regizori tineri, până în 30 de ani. Nu este întâmplător, pentru că am dorit ca și expresia artistică să fie una îndrăzneață, provocatoare, ca un posibil ,,manifest” al celor tineri și nu numai… Colective teatrale cunoscute și recunoscute, autori contemporani celebri și exemplari, regizori și actori legați prin legământul vârstei sau al profesiunii lor de credință, stiluri teatrale diverse dar, cumva, complementare, articulând un program ce vi se adresează, Dvs., spectatorilor și semenilor noștri, mai mult decât v-ați aștepta!

memoria-apei-tnb

Memoria apei de Shelagh Stephenson, regia: Erwin Șimșensohn, Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București. Foto: Florin Chirea 

O ediție ce mai subliniază un mare eveniment, credem, al întregului teatru românesc, redeschiderea oficială, după 2 ani și jumătate al acestui somptuos teatru, „Maria Filotti”.  O emblemă a Brăilei dar, sperăm, o importantă fereastră a Teatrului Românesc către alte școli și voci teatrale europene!

imagine-spectacol-aproape-teatrul-tineretului-piatra-neamt

Aproape de John Cariani, regia: Vlad Cristache, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț

Un moment unic, o întâlnire eveniment cu regizori aflați în prim-planul fenomenului teatral național, precum: Radu Afrim, Cristi Juncu, Erwin Șimșensohn, Sânziana Stoican, Vladimir Anton, Ștefan Lupu, Slava Sambiși, Adrian Iclenzan, Radu Iacoban, Andrei și Andreea Grosu, Andrei Măjeri, Dragoș Alexandru Mușoiu, dar și cu actori de excepție, pe care cu siguranță îi cunoașteți, i-ați văzut, i-ați aplaudat: Marius Manole, Cecilia Bârbora, Medeea Marinescu, Ada Galeș, Emilia Dobrin, Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Florentina Năstase, Ionuț Vișan ș.a.

Program festival 2016

suntrack-teatrul-maria-filotti-braila

Biletele pentru festival se găsesc la Agenția teatrului din strada Mihai Eminescu nr. 2. Tot la Agenția teatrală pot fi consultate tarifele, precum și detalii suplimentare legate de distribuția spectacolelor.

Rezervări bilete: tel. 0239-613969 Agenţia teatrală.

Vezi și: site-ul Teatrului „Maria Filotti” din Brăila

Videoclip

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul „Maria Filotti” din Brăila

Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIcecilia bârbora,festival teatru braila,maria filotti,marius manole,memoria apei tnb,Menajeria de sticlă,teatrul maria filotti braila,teatrul tineretului
Tema ediției: „Teatrul între poveste și criză” Cea de-a zecea ediție a Festivalului „Zile și nopți de teatru la Brăila” (19–25 septembrie 2016) se află sub puterea unei sintagme și metafore, credem noi, simbolice. Teatrul, acest minunat ,,mecanism de producere și împărtășire a poveștilor Omului către semenii săi, mai ales...