fierarii-premiera-teatrul-de-comedie

Teatrul de Comedie din București vă invită vineri, 23 martie 2018, ora 19.00, la Sala ”Radu Beligan”, la premiera oficială a spectacolului ”Fierarii” de Miloš Nikolić, în traducerea Veronicăi Lăzărescu. Regia este semnată de Horațiu Mălăele, iar scenografia, de Maria Miu. Din distribuția spectacolului fac parte Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, George Mihăiță, Valentin Teodosiu/Mircea Rusu.

George Mihaita, Maia Morgenstern în ”Fierarii”. Foto Adrian Nuță

George Mihăiță, Maia Morgenstern în ”Fierarii”. Foto: Adrian Nuță

Deși este o comedie provocată de o sinuoasă linie genealogică, spectacolul ”Fierarii” ridică o serioasă și complexă problemă, și anume aceea a consecințelor marilor evenimente istorice în viețile mărunte ale oamenilor de rând. Pornind de aici, spectacolul trimite la o reală înfrățire europeană, care, oricât de întâmplătoare ar fi la nivel genetic, stă la baza conviețuirii spirituale într-o Europă Unită.

Miloš-Nikolić

Miloš Nikolić

”Am scris comedia Fierarii după principiile tragediei antice, numai că am răsturnat o situație tragică în esență, așa că ea a încetat să mai fie tragică. Ca și în tragedia antică, și în Fierarii tot ceea ce ține de esență s-a întâmplat mai demult, iar ceea ce se prezintă în fața cititorilor – sau a spectatorilor – sunt doar consecințele celor întâmplate. Această comedie seamănă cu un concert cântat pe o singură coardă sau cu Bolero-ul lui Ravel, în care tema variază și se multiplică. Prin această multiplicare, amplificare, realul se transformă în absurd, care devine mai convingător decât tot ceea ce este cu adevărat real. Cum comicul și tragicul sunt ca două surori gemene, în această comedie apar deseori în același timp pe scenă, ajutându-se una pe cealaltă să aducă la nonsens orice război, orice manifestare de ură și orice naționalism.” – Miloš Nikolić.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Comunicat al Teatrului de Comedie din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul de Comedie din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂgeorge mihăiță,horațiu mălăele,maia morgenstern,Miloš Nikolić,mircea rusu,premiera rtr,teatrul de comedie,valentin teodosiu
Teatrul de Comedie din București vă invită vineri, 23 martie 2018, ora 19.00, la Sala ”Radu Beligan”, la premiera oficială a spectacolului ”Fierarii” de Miloš Nikolić, în traducerea Veronicăi Lăzărescu. Regia este semnată de Horațiu Mălăele, iar scenografia, de Maria Miu. Din distribuția spectacolului fac parte Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, George Mihăiță, Valentin Teodosiu/Mircea Rusu. Deși...