stagiune teatrul mic 2014_2015

La finalul lunii iunie, Teatrul Mic din București a încheiat stagiunea 2014–2015. Iar cum orice „punct” se doreşte a fi continuat de un „şi de la capăt”, închiderea stagiunii este un bun prilej de recapitulare a titlurilor din sumarul „Anuarului Teatrului Mic”.

Numele

Numele de Jon Fosse

În luna octombrie 2014 regizorul Vlad Cristache a împlinit promisiunea pe care Teatrul Mic şi Teatrul de Comedie au făcut-o câştigătorilor „Audiţiei naţionale” organizate de UNATC şi a montat la Teatrul Foarte Mic spectacolul Numele de Jon Fosse. În luna ianuarie 2015 am urcat cele 39 de trepte ale Teatrului Foarte Mic în spectacolul montat de Gabriela Dumitru după textul omonim de John Buchan şi Alfred Hitchcock, adaptat de Patrick Barlow, iar în februarie, Liana Ceterchi a adus pe scenă în premieră mondială povestea lui Mata Hari – Dincolo de legendă de Philippe Collas şi Eric Villedery la Teatrul Mic. În luna aprilie l-am recitit pe Cehov prin ochii laureatului Premiului Tony, Christopher Durang, în spectacolul regizat de Horia Suru, Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike la Teatrul Foarte Mic, iar în mai, aceeaşi sală din bulevardul Carol I a devenit căminul spectacolului semnat de Radu Iacoban, Casa cu pisici. Cinci premiere în nouă luni şi un repertoriu consistent, valoros şi variat.

Mata hari dincolo de legenda

Mata Hari – Dincolo de legendă.Foto: Steluța Popescu

Punctul culminant al stagiunii 2014–2015 la Teatrul Mic s-a petrecut în luna decembrie, când, în pragul sărbătorilor de iarnă, am avut propriul nostru motiv de sărbătoare – Gala „Teatrul Mic. 50”, care a celebrat istoria de jumătate de secol de teatru în vechiul Sărindar. O seară festivă, elegantă, în care emoţia a fost invitatul special.

gala-teatrul-mic-foto-credit-steluta-popescu

Foto: Steluța Popescu

Concluziile nu au întârziat să apară sub forma premiilor obţinute recent: Premiul pentru Debut obţinut de către Ana Bianca Popescu în cadrul Galei UNITER pentru rolul Fata din spectacolul Numele şi Premiul Publicului obţinut de către spectacolul Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike în cadrul Festivalului „VedeTeatru” de la Buzău.

39 de trepte

39 de trepte

Iar cum finalurile fericite conţin mereu câte o răsturnare de situaţie, surpriza noastră la final de stagiune se numeşte Edinburgh Fringe Festival; în luna august, timp de două săptămâni, la „New Town Theatre – Majestic” vor avea loc douăsprezece reprezentaţii cu spectacolul 39 de trepte în regia Gabrielei Dumitru, în cadrul Festivalului Fringe de la Edinburgh.

Ocolul Teatrului Mic într-o stagiune se încheie aici, doar pentru a reîncepe cu noi provocări şi, ne dorim noi, surprize plăcute, în toamnă. Aşadar: Punct şi de la capăt.

Comunicat al Teatrului Mic din București

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul Mic din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaRETROSPECTIVĂ39 de trepte,Edinburgh Fringe Festival,mata hari,stagiunea 2014-2915 la teatrul mic,teatrul mic bucuresti
La finalul lunii iunie, Teatrul Mic din București a încheiat stagiunea 2014–2015. Iar cum orice „punct” se doreşte a fi continuat de un „şi de la capăt”, închiderea stagiunii este un bun prilej de recapitulare a titlurilor din sumarul „Anuarului Teatrului Mic”. Numele de Jon Fosse În luna octombrie 2014 regizorul...