fitca-2016

Festivalul Internaţional de Teatru Clasic Arad se află la jumătatea drumului şi continuă să ofere publicului arădean şi invitaţilor săi şansa descoperirii variatelor formule teatrale, şansa unor întâlniri de excepţie, şansa unor întâlniri necesare. 

La FITCA, în următoarele două zile, regizoarea Ada Lupu Hausvater, trupa „Subcarpați” şi scenografa Iuliana Vîlsan recreează lumea shakespeariană pe texte remixate de Peca Ştefan. Iar directorul de scenă Victor Ioan Frunză împreună cu scenografa Adriana Grand redescoperă actualitatea lui Molière.   

hamlet-credit-foto-adrian-piclisan-11

Hamlet. Foto: Adrian Pîclișan

Joi, 17 noiembrie 2016, în a şasea zi a Festivalului, de la obişnuita oră 19.00 şi în aceeaşi sală plină de aer proaspăt, sărbătoresc, a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara prezintă Hamlet. Nu unul prăfuit, nici unul vocal pentru care adevărul, principiile și exercițiul libertății reduc compromisul și meschinăria la dimensiunea unui vârf de spadă. Ci un „Hamlet” profund social, remixat de Peca Ştefan şi inspirat pigmentat de sunetele cu reflexe ancestrale ale artiştilor de la „Subcarpaţi”. Un spectacol curajos de contemporan, o lume apusă, dar extrem de actuală. Simbolul cultural universal cuprins într-un text precum Hamlet este revelat de Ada Lupu Hausvater într-un spectacol fără limitări canonice. 

domnul-jurdan-credit-foto-remus-toderici-321

Domnul Jurdan. Foto: Remus Toderici

Spectacolul Domnul Jurdan certifică valabilitatea universală a structurii Burghezului gentilom de Molière. Rescrisă dramaturgic de Victor Ioan Frunză şi jucată de actorii Teatrului „Regina Maria” din Oradea, piesa se transformă într-un spectacol al vremurilor noastre. O comedie cu un nou înveliş, despre un nepieritor parvenit, pedant care îşi decorează viaţa cu aceleaşi artificii dar, de această dată, în „tendinţele” vremii. Directorul de scenă semnalează această încercare eternă şi asiduă de a corespunde înaltei societăţi, însă fără a ştirbi spiritul comediei, râsul tonic care îndreaptă moravuri. Spectacolul va fi prezentat la Arad vineri, 18 noiembrie, ora 19.00, la Sala Mare.

the-tango-orchestra-show-credit-foto-asociatia-tango-timisoara-6

The Tango Orchestra Show. Foto: Asociaţia Tango Timişoara

Seara de vineri se va sfârşi într-o cheie muzical-vizuală remarcabilă. Un eveniment-happening, unic în România – The Tango Orchestra Show, produs de Asociaţia Tango Timişoara. O compoziţie aparte ce cuprinde tangouri originale compuse de Cári Tibor, interpretate de The Tango Orchestra – Cári Tibor Project şi „ilustrate” cu lucrările pictorului Andrei Medinski. De la ora 22.00, în Sala Studio. Un eveniment exerciţiu de eliberare a spiritului de convenţiile artei.

„Bucuria e starea de spirit normală a omului” – spunea Cehov. Cu bucurie şi cu sufletul deschis vă aşteptăm şi în zilele următoare la FITCA 22!

Comunicat al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Festivalul Internaţional de Teatru Clasic Arad, 2016

FITCA 2015

Arhiva Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad

Arhiva rubricii Festivaluri 

costintuchilaFESTIVALURIcehov,Festivalul Internaţional de Teatru Clasic Arad 2016,fitca 2016,hamlet,moliere,teatrul national timisoara,the tango orchestra
Festivalul Internaţional de Teatru Clasic Arad se află la jumătatea drumului şi continuă să ofere publicului arădean şi invitaţilor săi şansa descoperirii variatelor formule teatrale, şansa unor întâlniri de excepţie, şansa unor întâlniri necesare.  La FITCA, în următoarele două zile, regizoarea Ada Lupu Hausvater, trupa „Subcarpați” şi scenografa Iuliana Vîlsan...