Reportaj realizat de POMPILIUS ONOFREI

reportaj pompilius onofrei replika spectacol inedit foamea noastra

Un proiect inedit se derulează la Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București: spectacolul de teatru imersiv Foamea noastră cea de toate zilele, spectacol-cină, spectacol-festin pe un text de Peca Ștefan, în regia Anei Mărgineanu și a lui Radu Apostol, inițiatorii proiectului. Distribuția: Agapița – Katia Pascariu; Eugenia – Sabrina Iașchevici; Iustin – Sebastian Marina; Gelu – Viorel Cojanu; Fane – Raul Stănulescu (vioară). Scenografia: Arh. Gabi Albu. Coregrafia: Carmen Coțofană. Confecționare origami: Elena Irofte. Durata estimată: 2 ore. Număr fix de spectatori/reprezentație: 40. Intrarea este liberă.

afis foamea noastra cea de toate zilele replika

Premiera oficială a avut loc în 29 octombrie 2015, ora 23.00. Spectacolul s-a jucat în 30 și 31, octombrie, 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8 noiembrie. Ultima reprezentație este programatĂ miercuri 11 noiembrie 2015, ora 18.00, Centrul „Replika”, strada Lânăriei, nr. 93-95 (stația de metrou Tineretului).

Rezervări: email: centrulreplika@gmail.com

Foamea noastră cea de toate zilele Foto Adrian Bulboacă

Foamea noastră cea de toate zilele. Foto: Adrian Bulboacă

Peca Ștefan: „Public și artiști re-creează împreună, în cadrul unui spectacol-cină, unul dintre proiectele filantropului român Septimiu Bazilescu Ariston de a vindeca «foamea noastră cea de toate zilele». Având la bază câteva însemnări incomplete ale filantropului, găsite în documentare, dar și o serie de interviuri cu oameni care și-au pierdut casele în Sectorul 4 din București, Foamea noastră cea de toate zilele creează o experiență imersivă care își propune să exploreze natura sărăciei din România, relația dintre schimbare socială reală și procesul artistic, conflictul dintre realitate și ficțiune și felul în care îl consumăm în timpul participării la un spectacol.”

Sabrina Iașchevici

Sabrina Iașchevici

Foamea noastră cea de toate zilele nu este numai un spectacol inspirat și documentat din realitățile categoriilor sociale defavorizate din sectorul bucureștean în care activează Centrul de Teatru Educațional „Replika”, ci și un spectacol destinat acestora.

Producția a fost invitată și va participa, în 14 noiembrie, la cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Teatru Temps d’Images, Cluj-Napoca. Spectacolul reprezintă și debutul în muzică de scenă al violonistului Raul Stănulescu.

imagine foamea noastra cea de toate zilele

O imagine sonoră a acestui proiect, cu fotografii din spectacol realizate de Adrian Bulboacă, în reportajul realizat cu ocazia premierei.

Grafică, ilustrații și editare multimedia: Costin Tuchilă.

logo replika bucurestiProiect cultural realizat cu sprijinul financiar al AFCN și ARCUB, în cadrul programului „Ești București”.

Proiect artistic și social susținut de personalități ale vieții publice din România, dintre care amintim pe: Ana Blandiana, Oana Pellea, Corina Șuteu, Mircea Toma, Mircea Kivu, Nicușor Dan, Voicu Rădescu.

Mulțumiri: Gina Șerbănescu, Alexandru Bogdan, Elena Nicolescu, Mihaela Rădescu, Mihaela Michailov, Florentin Tufă, Nico Vaccari, Sânziana Koeing, doctorului Bogdan Constantin, Manolache Constantin, directorul Centrului Medico-Social Sfântul Andrei, Simina Rus, asistent social și tuturor beneficiarilor Centrului Sfântul Andrei.

Parteneri: Primăria Sector 4 București, Colectiv A, Active Watch.

Sponsori: Heineken România, Tom Fingerprint Studio, Florentin Tufă

Parteneri media: Gazeta de Artă Politică, Port.ro, Liternet, Șapte seri, Sub25.ro, Think Outside the Box, Bewhere, Cooperativa urbană, Metropotam.

FB event: https://www.facebook.com/events/1024759870896312/

Centrul de Teatru Educațional „Replika” reprezintă un spațiulogo replika bucuresti cultural interdisciplinar, dedicat explorării și prezentării publice a creațiilor artistice performative, concepute de artiști activiști într-o strânsă relație cu comunitatea. Artiștii și cetățenii activi dau replică problemelor comunităților.

Centrul „Replika” își propune să devină o platformă de creație pedagogică și artă participativă prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările. Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susținut de întreaga comunitate.

Alte știri despre Centrul de Teatru Educațional „Replika”

pompilius onofrei

Pompilius Onofrei

logo revista teatrala radioInterviuri de Pompilius Onofrei:

Marina Constantinescu: „În selecția pentru FNT 2015 nu am avut în vedere un număr, ci doar calitatea și valoarea spectacolelor”

George Remeș: „Teatrul independent este un fenomen tot mai răspândit în România”

Radu Iacoban: „«After Hours», un spectacol despre singurătate și posibilitățile de evadare”

Bogdan Sărătean: „Cu BIS Teatru am simțit că are sens ce facem”

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Reportaj

 

costintuchilaREPORTAJana mărgineanu,Centrul de Teatru Educațional „Replika”,creații performative,foamea noastră cea de toate zilele,Katia Pascariu,peca stefan,pompilius onofrei,radu apostol,replika,reportaj rtr,sabrina iașchievici,Septimiu Bazilescu Ariston,spectacol cina,teatru educational
Reportaj realizat de POMPILIUS ONOFREI Un proiect inedit se derulează la Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București: spectacolul de teatru imersiv Foamea noastră cea de toate zilele, spectacol-cină, spectacol-festin pe un text de Peca Ștefan, în regia Anei Mărgineanu și a lui Radu Apostol, inițiatorii proiectului. Distribuția: Agapița –...