frumoasa si bestia teatrul gulliver galati

Duminică, 8 aprilie 2017, la 10.30 la Teatrul de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi, va avea loc premiera spectacolului Frumoasa şi Bestia, după un scenariu realizat de Cristian Pepino, cel care semnează şi regia artistică.

O poveste foarte îndrăgită de copii, care nu putea să lipsească din repertoriul teatrului. Spectacolul este o lecţie de devotament şi sacrificiu pe care fiica cea mică îl face pentru tatăl său, Bernardo. Aceasta acceptă să se ducă la palatul Bestiei pentru a-şi salva tatăl, care furase un trandafir din grădina monstrului cu chip de om şi trup de fiară, drept cadou pentru fiica sa. Ajunsă la palat, Frumoasa va reuşi să îndrăgească această arătare care, dincolo de înfăţişarea sa grotescă, ascundea un suflet cald şi sensibil.

frumoasa si bestia 1

Şirul întâmplărilor desfăşurate la palatul fermecat ne conduc într-o ingenuă poveste de dragoste dintre cei doi. Bestia fusese de fapt un prinţ fermecat de o vrăjitoare care dorea să se răzbune pentru că frumosul prinţ îi respinsese cererea în căsătorie. Vraja aceasta nu se va desface decât atunci când o fecioară va consimţi să îi devină soţie. Frumoasa se va îndrăgosti de Bestie şi, pentru a-l salva de la moarte, acceptă să se căsătorească cu ea. Vraja se desface şi copacii din pădure devin iarăşi ce au fost, adică Regele, Regina şi supuşii lor, iar Bestia redevine prinţul cel frumos.

frumoasa si bestia 2

Punerea în scenă a acestui basm la Teatrul ”Gulliver” reprezintă o reîntâlnire a trupei gălăţene cu regizorul Cristian Pepino, cel mai apreciat şi reputat regizor al teatrului de animatie. Acesta a realizat până în prezent peste 120 de spectacole, printre care şi Crăiasa Zăpezilor, Albă ca Zăpada, Croitoraşul cel viteaz sau Muck cel Mic, montate la Teatrul ”Gulliver”. Întreaga poveste reuşeşte să cucerească vizual, decorul şi costumele pline de culoare şi rafinament, fiind realizate de Remus Alexandru Gabor şi Raluca Aioniţoaie, în timp ce muzica originală aparţine compozitorului Dan Bălan.

frumoasa si bestia 3

Imagini din spectacol. Sursa foto: Teatrul ”Gulliver”

Spectacolul îmbină jocul la vedere al actorilor cu măiestria mânuirii păpuşilor şi implică întreaga echipă artistică de la ”Gulliver”: Ramona Păuc, Ionuţ Negrişanu, Gina Geru, Elena Marin, Adina Ariton, Eduard Şişu, Marian Sterian şi Aurelian Iorga. Umorul replicilor face ca derularea poveştii să fie una cât se poate de savuroasă, accentele comice fiind bine punctate, de fiecare dată, de către actori.

Preţul biletelor este de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0733 97 99 94.

Comunicat al Teatrului ”Gulliver” din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂAdina Ariton,albă ca zăpada,Aurelian Iorga,Bernardo,Crăiasa Zăpezilor,cristian pepino,croitorasul cel viteaz,Eduard Şişu,Elena Marin,frumoasa si bestia,Gina Geru,Ionuţ Negrişanu,Marian Sterian,muck cel mic,Ramona Păuc,teatrul gulliver
Duminică, 8 aprilie 2017, la 10.30 la Teatrul de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi, va avea loc premiera spectacolului Frumoasa şi Bestia, după un scenariu realizat de Cristian Pepino, cel care semnează şi regia artistică. O poveste foarte îndrăgită de copii, care nu putea să lipsească din repertoriul teatrului. Spectacolul este...