premiera furtuna dumitru acris
sigla teatrul tony bulandraVineri, 28 februarie 2014, la ora 19.00, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște a programat avanpremiera spectacolului Furtuna de A. N. Ostrovski, în regia lui Dumitru Acriș. Premiera va avea loc sâmbătă, 1 martie 2014, la aceeași oră. Din distribuție fac parte: Delia Lazăr, Antonia Ionescu Micu, Sebastian Bălășoiu, Cristina Dumitra, Andrei Bratu, Virgil Aioanei.
furtuna de ostrovski teatrul tony bulandra targoviste

„Piesa Furtuna reprezintă apogeul artistic în creația lui A. N. Ostrovski, în care se descrie drama unei familii din Rusia, prăbușită în propria mocirlă, unde relațiile dintre părinți și copii, soț-soție, ajung să fie simboluri ale ipocriziei sociale.

Conflictul principal în Furtuna reprezintă un proces de trecere de la unele principii vechi patriarhale, la cele noi, cu tendința de eliberare dintr-un imperiu al despotismului întunericului și suferinței.

Spectacolul Furtuna prezintă istoria unei femei cu o lumină interioară aparte, legată de Dumnezeu, care există într-o lume lipsită de voința unde cei care o înconjoară sunt slabi și manipulați de societatea în care trăiesc.

Furtuna vine să trezească sufletele omenești și tot ce este viu în oameni, pentru fiecare personaj reprezentând un factor diferit: o prevestire, începutul unei noi vieți, vocea Celui de sus care prevestește unele evenimente sau pedeapsa pentru păcatele noastre.

Un spectacol despre noi,despre speranțele și năzuințele noastre, credință și religie, despre adevăr și minciună, legături false dintre oameni, dragoste și posesie.”–  Dumitru Acriș.

ivan kramskoi portretul unei femei necunoscute 1883

Ivan Kramskoi, Portretul unei femei necunoscute, 1883

Interviu cu Dumitru Acriș, realizat de Raluca Rădulescu


costintuchilaPREMIERĂaudio revista teatrală radio,dramaturgie rusească,dumitru acriș,furtuna de a n ostrovski,interviuri de raluca radulescu,ivan kranskoi,minciună,păcat,petersburg,prevestire,secolul XIX,teatrul tony bulandra targoviste,vasili perov
Vineri, 28 februarie 2014, la ora 19.00, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște a programat avanpremiera spectacolului Furtuna de A. N. Ostrovski, în regia lui Dumitru Acriș. Premiera va avea loc sâmbătă, 1 martie 2014, la aceeași oră. Din distribuție fac parte: Delia Lazăr, Antonia Ionescu Micu, Sebastian Bălășoiu, Cristina...