livada de visini regia tompa gabor teatru slovenia

Vineri, 18 septembrie 2015, la Teatrului Naţional din Maribor, Slovenia, va avea loc premiera spectacolului Livada de vișini de A. P. Cehov, în regia lui Gábor Tompa. Spectacolul este realizat în coproducție cu Teatrul Național din Ljubljana, Slovenia.

livada de visini maribor slovenia

Gábor Tompa pune în scenă pentru prima oară în Slovenia și îl are alături pe cunoscutul teatrolog George Banu, care semnează dramaturgia spectacolului. Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, iar din distribuție fac parte actorii celor două teatre: Ksenia Mišič, Ales Valic, Vlado Novak, Nataša Matjašec Rošker, Kristian Ostanek, Ivo Ban, Ana Urbanc, Matija Stipanič, Davor Herga, Mateja Pucko, Maša Žilavec, Nejc Ropret, Viktor Meglič, Irena Mihelič, Mojca Simonič.

livada de visini cehov

Piesa, cu subtitlul comedie, este ultima scrisă de Cehov și anunță dispariția unei ere. Livada de vișini prezintă o lume asupra căreia atârnă, ca sabia lui Damocles, trecerea timpului, trecutul fiind prezent doar în amintirile nostalgice ale personajelor. Livada de vișini este una dintre cele mai captivante piese ale secolului al XX-lea și vorbește despre momentul în care individul este nevoit să se confrunte cu cruzimea realității.

gabor tompa livada de visini

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂa p cehov,gabor tompa,george banu,livada de vișini,slovenia,teatrul national maribor
Vineri, 18 septembrie 2015, la Teatrului Naţional din Maribor, Slovenia, va avea loc premiera spectacolului Livada de vișini de A. P. Cehov, în regia lui Gábor Tompa. Spectacolul este realizat în coproducție cu Teatrul Național din Ljubljana, Slovenia. Gábor Tompa pune în scenă pentru prima oară în Slovenia și îl...