premiil gopo la rrc si tvr

Luni, 30 martie 2015, locul consacrat Teatrului TV pe TVR 2 este luat de transmisiunea în direct a sărbătorii industriei filmului românesc – Gala Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc la Teatrul Național din București și va fi difuzat în direct pe TVR2, de la ora 19.10 și la Radio România Cultural, de la ora 19.00.

Casa de Producție TVR inițiază și susține proiecte cinematografice, atât în domeniul filmului documentar, cât și în cel al filmului de ficțiune. 

premiile gopo

Casa de Producție și-a obișnuit telespectatorii cu seara de Teatru TV, difuzată în fiecare luni, la TVR 2. În mod cu totul excepțional, luni, 30 martie, locul teatrului este luat de evenimentul care omagiază și recunoaște activitatea profesioniștilor industriei de film din România. Ca partener cu un interes constant în coproducții de filme documentare sau de ficțiune, precum și co-finanțator al acestora, Casa de producție TVR susține concret și activ cinematografia română și pe profesioniștii săi, implicându-se anual în mai mult de 15 proiecte de lung-metraj. 

coca bloos

Coca Bloos

Casa de producție a TVR se alătură industriei de film care îi acordă, în seara de luni, actriței Coca Bloos, în cadrul Galei Premiilor Gopo, Premiul pentru Întreaga Carieră. Coca Bloos a colaborat cu TVR în roluri diverse, dovedindu-se, în teatru ca și în film, o actriță de o versatilitate și amplitudine repertorială rară. Recent, Casa de producție a propus spre difuzare pe TVR2, în cadrul anului dedicat omagierii aniversării dramaturgului A. P. Cehov (de la a cărui naștere în 29 ianuarie 1860 s-au împlinit 155 de ani), spectacolul Unchiul Vanea în regia lui Yuri Kordonsky, în care Coca Bloos interpretează rolul Mariei Vasilievna Voinițkaia, mama primei soţii a profesorului.

Săptămâna viitoare, seara de teatru din 6 aprilie 2015, va prezenta spectacolul Danaidele după Eschil, în regia lui Silviu Purcărete. În Danaidele, Coca Bloos joacă în travesti rolul Regelui Danaos, tatăl celor 50 de fecioare sortite măritișului forțat. Spectacolul lui Silviu Purcărete a cucerit întreaga lume, culegând multiple trofee internaționale și participări festivaliere: Premiul Criticii, Festivalul de la Dublin (1996), Museum Quartier, în cadrul Festivalului vienez de Teatru (Austria) și Festivalul Lincoln Center (SUA). 

Gala Premiilor Gopo este preluată online pe www.premiilegopo.ro şi www.tvrplus.ro.

Comunicat al Casei de producție TVR

Coca Bloos şi Horaţiu Mălăele în Lacheul şi Alteţa Sa, TVR

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva rubricii Teatru TV

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv

 

costintuchilaTEATRU TVanul cehov,casa de productie tvr,cehov,coca bloos premiu pentru intreaga carieră,danaidele,eschil,gala premiilor gopo,silviu purcărete
Luni, 30 martie 2015, locul consacrat Teatrului TV pe TVR 2 este luat de transmisiunea în direct a sărbătorii industriei filmului românesc – Gala Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc la Teatrul Național din București și va fi difuzat în direct pe TVR2, de la ora 19.10 și la Radio...