gala uniter 2019

Gala Premiilor UNITER străbate anul acesta 444 km și ajunge la Cluj-Napoca. Un oraș tânăr în spirit, dar totodată, un important loc al istoriei teatrale, în care am ales să prezentăm teatrul românesc de azi. Acum, în 2019, anul în care oamenii de teatru din România sărbătoresc un moment istoric și cultural deosebit – 100 de ani de la nașterea Teatrului Național din Cluj-Napoca, 100 de ani de la inaugurarea, în Piața Avram Iancu, a celei mai importante instituții teatrale din Transilvania. 

Spectacolul Galei va avea loc luni, 13 mai 2019, cu începere de la ora 22.00 în Sala Mare a Teatrului Național din Cluj-Napoca şi va fi transmis în direct pe TVR1, Radio România Cultural, prin livestreaming pe www.uniter.ro și www.tvr.ro, şi va fi preluat de pagina de facebook UNITER.

Pe www.uniter.ro şi pe pagina de facebook, vă ținem la curent zi de zi cu informații noi, ştiri, interviuri, testimoniale video, mesaje de susținere pentru nominalizați, votul publicului.

11 premianţi, 33 de nominalizaţi şi peste 300 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt aşteptaţi în data de 13 mai la Teatrul Național din Cluj-Napoca pentru a sărbători performanţa în Teatrul românesc.

Producător:

UNIUNEA TEATRALĂ DIN ROMÂNIA – UNITER

Eveniment susținut de:

Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca 

Proiect cultural finanţat de:

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

Co-producător:

Televiziunea Română 

Sponsor principal:

Raiffeisen Bank

Partener principal:

Farmexim

Partener special:

UniCredit Bank 

Sponsori:

FARMEC

BANCA TRANSILVANIA

BORSEC

DOMENIILE BLAGA

Partener instituțional:

Teatrul Național Cluj-Napoca 

Partener de tradiţie:

Societatea Română de Radiodifuziune

Parteneri:

Fundaţia ANONIMUL

Consiliul Britanic

Centrul Român ITI 

Parteneri media:

RFI

Ziarul Metropolis

Partener de monitorizare:

MediaTRUST

Comunicat al UNITER

costintuchilaPREMIIUNITER
Gala Premiilor UNITER străbate anul acesta 444 km și ajunge la Cluj-Napoca. Un oraș tânăr în spirit, dar totodată, un important loc al istoriei teatrale, în care am ales să prezentăm teatrul românesc de azi. Acum, în 2019, anul în care oamenii de teatru din România sărbătoresc un moment...