gala hop la tvr

Mai este puțin până când Gala HOP va împlini 20 de ani. Cu toate acestea, Gala Tânărului Actor a devenit, cel puţin pentru nenumăratele promoții de actori care i-au călcat cu încredere pragul, un fenomen. Asta înseamnă că a surprins prin raritate şi noutate. Astfel, la majorat – 18 ediţii – Gala capătă echilibrul artistic între rigoarea şi standardele artistice profesioniste ale regretatului Cornel Todea şi noutatea abordării, extravaganţa actului artistic propusă de Radu Afrim.

hop-2015-uniter-inscriere-preselectie

logo mic casa de productie tvrCu această ocazie, Casa de producţie a TVR a realizat un film documentar care prezintă în 52 de minute drumul Galei HOP de la simplu exerciţiu actoricesc într-un cadru organizat la un fenomen artistic unic în România. Este, de fapt, o istorie vie redată în interviuri cu participanţii, cu critici de teatru, regizori şi producători, susţinută şi de materiale din Arhiva TVR. Realizator: Ada-Maria Ichim. Producător: Silviu Jicman. Echipa TV: imagine: Florin Miricioiu, Vlad Micu; asistent imagine: Alexandru Zugravu; sunet: Alexandru George; organizator producţie: Marius Flonta; documentare: Ada-Maria Ichim; voce: Mihai Răducu; post-procesare sunet: Florin Tăbăcaru; editori imagine: Constantin Marciuc, Cosmin Găleată; grafica: Bristena de Satmaari; ilustraţia muzicală: Mihaela Constantinescu; producător delegat: Ionuţ Cărpătorea. Producător coordonator: András Demeter.

Filmul va fi difuzat pe trei dintre canalele TVR:

Sâmbătă, 5 septembrie 2015, ora 11.00: TVR 2 şi TVR HD (premieră)

Duminică, 6 septembrie 2015, ora 19.00:  TVR HD (reluare)

Duminică, 6 septembrie 2015, ora 20.00: TVR3

Luni 7, septembrie 2015, ora 13.00: TVR 2 (reluare)

gala-hop-2015

Din 2013, concurenţii Galei HOP sunt întrebaţi de soarta acestei gale. Cine este sau ce este HOP? Pentru ei, HOP e mai mult decât un fenomen. E o frumoasă şi grea etapă din cariera lor. Răspunsuri de felul: „HOP este un sărut pasional urmat de o palmă peste faţă!” (Alexandru Ştefănescu, 2014), „HOP e instructorul ăla de paraşutism, mucalit, care face mişto de tine că ai frică de înălţime, pentru că ştie că dacă iei frica în serios eşti terminat” (Smaranda Nicolau, 2014), „HOP e ca o petrecere în Berceni. Ori îţi place, ori te temi!” (Andrei Morariu, 2014), „HOP e o pâine caldă cu unt topit şi dulceaţă de vişine” (Flavia Giurgiu, 2014), „Un peştişor uriaş care adoră să facă sărituri în… aer” (Ştefan Huluba, 2014), „HOP e un Hazard verde cu buline roz. O Oportunitate de a «fura» din arta aceasta, într-un cadru organizat” (George Dometi, 2013) sau „HOP e un salt în neant fără paraşută” (Cristian But, 2013) l-au ajutat pe HOP să crească, să-şi perfecţioneze tehnicile de acaparat tineri actori. Şi iată că în 2015 HOP ajunge la majorat, ajunge un fenomen.

logo-uniter-25 de aniEdiţia a XVIII-a a Galei Tânărului Actor al cărei director artistic este regizorul Radu Afrim se va desfăşura la Costineşti în perioada 8–11 septembrie 2015.

Organizatori: UNITER, Vox Maris Grand Resort Costineşti

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii

Coproducător: Societatea Română de Televiziune

Sponsor principal: MOL Romania 

Sponsori: SILVA, ANEVAR

Parteneri: Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, ITI – Institutul Internațional de Teatru, Secţia Română 

Partener de tradiție: Societatea Română de Radiodifuziune

Parteneri media: TV Neptun, Radio Sky, Radio Mamaia, Radio Doina, Radio Vacanţa, Radio Constanţa, Radio Neptun, MediaTrust, Ziarul Metropolis.

Comunicat al Casei de producție a TVR

logo revista teatrala radioVezi: Gala HOP în Revista Teatrală Radio

 Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea

costintuchilaPREMIERĂcasa de productie tvr,cornel todea,documentar tineri actori,gala hop la tvr,gala tanarului actor,hop
  Mai este puțin până când Gala HOP va împlini 20 de ani. Cu toate acestea, Gala Tânărului Actor a devenit, cel puţin pentru nenumăratele promoții de actori care i-au călcat cu încredere pragul, un fenomen. Asta înseamnă că a surprins prin raritate şi noutate. Astfel, la majorat – 18...