preselectie-gala-hop-2017

Pentru al doilea an director artistic al Galei Tânărului Actor, Miklós Bács, prof. univ. dr. habil. la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca şi actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, pune accentul pe caracterul de formare profesională a concursului, proiect UNITER destinat tinerilor actori, absolvenţi de licenţă.

Tema, probele alese, juriile şi pregătirea intensă până la debutul concursului, atelierele şi, mai ales, concursul în sine, toate sunt mici hopuri sau întâlniri formatoare ce reprezintă un parcurs firesc la finalul căruia actorii de la HOP au în portofoliu o mapă profesională care îi prezintă şi reprezintă.

Tema ediţiei din acest an este Singurătate – Suportabila singurătate a fiinţei la A. P. Cehov.

GALA HOP 2017. afis de Cristian Luchian

Afiș de Cristian Luchian

După preselecţiile care au avut loc la mijlocul lunii iulie la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, juriul alcătuit din actriţa Maia Morgenstern, actorul Marcel Iureş şi regizorul Petru Vutcărău a selectat 12 concurenţi la secţiunea individual şi 2 (două) grupuri în concurs.

În perioada 1–4 august toţi finaliştii Galei HOP 2017 au fost consiliaţi pentru realizarea unor portofolii care să-i reprezinte, au participat la o sesiune foto şi un atelier de actorie-film, împreună cu regizorul Cristian Pascariu, directorul de imagine Alexandru Brendea, artistul fotograf Adi Bulboacă şi producătorul Andrei Stehan.

Colegii de la Revista Thespis 2017, Eliza Ceprăzaru, Corina Predescu şi Maria Popovici – proaspăt absolvente ale studiilor de licenţă, specializarea Teatrologie – Management Cultural, din cadrul Departamentului de Artă Teatrală a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu sunt cu ochii pe ei până la finalul concursului pentru dialoguri şi interviuri. Pentru a reda atmosfera de la HOP.

GALA HOP 2017. preselectii. foo Andrei Gindac

Fotografie de la preselecție de Andrei Gîndac

Vă invităm să fiţi aproape de tinerii artişti, să-i cunoaşteţi, să-i urmăriţi în concursul transmis live pe internet. Şi apoi să-i votaţi. 

EU şi HOP. Până în data de 14 august, concurenţii se recomandă şi îşi dezvăluie aşteptările lor de la HOP răspunzând, pentru început, la câteva întrebări: Care consideri că e marea provocare pe care ţi-o oferă concursul de la Marea Neagră? Ce aşteptări ai de la Gala HOP? Ce frază dintr-o piesă celebră visezi să rosteşti cândva pe scenă? etc.

Toate detaliile pe  www.galahop.ro.

Puteţi fi alături de ei şi pe contul oficial de Facebook al Galei (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

În perioada 4–7 septembrie urmăriţi live competiţia şi votaţi favoriţii pe www.galahop.ro!

Organizatori: UNITER – UNIUNEA TEATRALĂ DIN ROMÂNIA, Vox Maris Grand Resort Costineşti

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

Coproducător: Societatea Română de Televiziune

Sponsor: MOL Romania

Parteneri: Primăria Municipiului Bucureşti, ARCUB – Centrul Cultural al municipiului Bucureşti. Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, TIFF – Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ITI – Institutul Internaţional de Teatru, Secţia Română

Văzut de Radio Guerrilla

Partener de tradiție: SRR – Societatea Română de Radiodifuziune

Parteneri media: mediaTRUST, Ziarul Metropolis, Yorick, RoEvents, Starr-gossip, Radio Doina, Radio Sky, Radio Constanţa, Radio Vacanţa.

Comunicat al UNITER

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Festivaluri

Arhiva Gala HOP

costintuchilaFESTIVALURIarcub,EU şi HOP,Gala Tânărului Actor 2017,maia morgenstern,marcel iureș,Miklós Bács,Petru Vutcărău,UNITER
Pentru al doilea an director artistic al Galei Tânărului Actor, Miklós Bács, prof. univ. dr. habil. la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca şi actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, pune accentul pe caracterul de formare profesională a concursului, proiect UNITER destinat tinerilor...