de ION PARHON

revista teatrala radio doi ani de existenta

ion parhonRevista Teatrală Radio a împlinit doi ani. Pe cât de tânără, pe atât de energică și de atractivă prin anvergura și varietatea subiectelor abordate, ea s-a impus deja în spațiul jurnalistic virtual, concomitent cu o tot mai zbuciumată existență a presei scrise.

Aș spune că aici revista online a reușit să-și apropie meritul unui dialog familiar și nu numai cu iubitorii artei spectacolului, dar și cu cei care o săvârșesc, fapt pentru care își face simțită prezența adeseori prin judecăți de valoare cu putere de referință pentru viața teatrului nostru. Într-o carte de interviuri semnată de Radu Paraschivescu, eminenta traducăoare Antoaneta Ralian afirmă că „este admirabil să poți admira”. Cred că nu de puține ori, în cronicile, portretele, interviurile Revistei Teatrale Radio poți afla un veritabil și binemeritat exercițiu de admirație la adresa unor protagoniști ai scenei românești, după cum sub privirile cititorilor acestei reviste online, împreună cu chipul performanței își fac loc pertinente observații critice prilejuite de unele derapaje de la profesionalism, de la exigență și de la bunul gust, derapaje ce se răsfață uneori în viața teatrului neaoș, stimulate și de o publicistică guvernată de criterii mai puțin ortodoxe.

costin tuchila revista teatrala radio

Urez tuturor celor angajați în realizarea acestei reviste ani mulți și satisacții tot mai numeroase în nobilul lor demers dedicat promovării valorilor, interesului și respectului pentru teatru cu ecouri poate mai greu contabilizabile dar foarte importante chiar și pe tărâmul relațiilor uneori prea belicoase dintre semenii noștri.

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Aniversare

costintuchilaANIVERSAREadmirație,antoaneta ralian,interviuri revista teatrala radu,ion parhon,viața teatrală
de ION PARHON Revista Teatrală Radio a împlinit doi ani. Pe cât de tânără, pe atât de energică și de atractivă prin anvergura și varietatea subiectelor abordate, ea s-a impus deja în spațiul jurnalistic virtual, concomitent cu o tot mai zbuciumată existență a presei scrise. Aș spune că aici revista...