festivalul interferente

Ziua de duminică, 30 noiembrie 2914 a început, la Festivalul „Interferențe” 2014, care se desfășoară la Cluj-Napoca (26 noiembrie–7 decembrie) cu un dialog cu artiştii din spectacolul Cântecele lui Wilhelm, regia: Josef Nadj (ora 11.00, Casa TIFF)  şi va continua, în acelaşi loc, cu o triplă lansare George Banu. Astfel, la ora 12.00, vor fi lansate volumele: Parisul personal. Autobiografie urbană, fotografii: Mihaela Marin (Editura Nemira), Scena modernă. Mitologii şi miniaturi (Editura Nemira) şi Monologurile neîmplinirii (Editura Polirom).

fotograme josef nadj

Un alt moment special al zilei va fi şi vernisajul expoziţiei de fotograme semnată de Josef Nadj, care va avea loc la International Art Gallery Angels, la ora 16.00.

Despre relaţia sa cu fotografia, Josef Nadj scria: „În ceea ce priveşte fotografia, aproximativ cu douăzeci de ani în urmă am hotărât să încerc şi această tehnică, însă cumva nu am fost mulţumit de rezultat şi am lăsat-o deoparte. Acum doi sau trei ani am început din nou să lucrez cu fotografia într-un mod complet diferit: am introdus în ea mişcarea. Cred că un obiect de sticlă găsit la o piaţă de vechituri a declanşat ceva în mine. Mă gândeam oare ce se va întâmpla dacă îl mişc. Fac astfel de încercări de câţiva ani şi lucrările se înmulţesc frumos. Eu, de fapt, desenez deasupra hârtiei.”

Brad de Craciun la familia Ivanov

Brad de Crăciun la familia Ivanov

Spectacolul Brad de Crăciun la Familia Ivanov de A. I. Vvedenski, regia: András Urbán (Teatrul Maghiar de Stat Cluj) se va juca la orele 17.00 şi 22.00, la Sala Studio a teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Despre acest text, András Urbán spunea: „Brad de Crăciun la familia Ivanov poartă trăsăturile specifice ale avangardei, absurdului, grotescului, ale satirei sociale şi a dramei fantastice. Structura piesei este episodică, fiind o înlănţuire liberă de scene, căreia îi lipsesc legătura cauză-efect şi coerenţa logică.”

UBO ROI by Jarry

Ubu rege. Foto: Johan Persson

Ubu rege de Alfred Jarry, regia: Declan Donellann (Cheek by Jowl, London, Regatul Unit) – unul dintre spectacolele aşteptate din Festival – se va juca de ora 19.00, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Această producţie s-a născut ca urmare a succesului internaţional al unui proiect iniţiat în 2007, atunci când Peter Brook i-a invitat pe Declan Donnellan și pe Nick Ormerod să lucreze cu un grup de actori Andromaca lui Racine. Compania Cheek by Jowl a apelat la aceiași actori pentru producția cu Ubu rege.

logo revista teatrala radioVezi și: Deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru „Interferențe”

Tompa Gábor: „Mărturiile corpului – un subiect deosebit de bogat, de generos și delicat în același timp” – interviu realizat de Raluca Rădulescu

Josef Nadj, Philip Miller şi András Urbán la Festivalul „Interferențe” 2014

Spectacolul „Brad de Crăciun la familia Ivanov”, la Bucureşti

costintuchilaFESTIVALURIalfred jarry,andras urban,Brad de Crăciun la familia Ivanov,festivalul international de teatru interferențe,fotograme,george banu,josef nadj,teatrul maghiar cluj napoca,ubu roi
Ziua de duminică, 30 noiembrie 2914 a început, la Festivalul „Interferențe” 2014, care se desfășoară la Cluj-Napoca (26 noiembrie–7 decembrie) cu un dialog cu artiştii din spectacolul Cântecele lui Wilhelm, regia: Josef Nadj (ora 11.00, Casa TIFF)  şi va continua, în acelaşi loc, cu o triplă lansare George Banu. Astfel,...