george banu monologuri retrospective

Duminică, 14 iunie 2015, în cadrul unui eveniment dedicat marelui om teatru George Banu, organizat la cea de a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Teatrul Național Radiofonic va prezenta în premieră spectacolul de teatru-document: Teatrul – neîmpliniri solitare, împlinire comună sau Monologuri retrospective de George Banu. Lansarea va avea loc la Librăria Habitus, începând cu ora 13.00 și se va desfășura în prezența lui George Banu și a regizorului Gavriil Pinte – cel care propune, în premieră naţională, un document de o extraordinară valoare teatrală şi culturală purtând semnătura unui mare om de teatru român, racordat la fenomenul teatral contemporan. Un caz unic în arsenalul teatral românesc actual. Un privilegiu radiofonic.

george banu biografii memorii tnr

Spectacolul a fost realizat în patru episoade, sub forma unui serial de teatru-document, în cadrul proiectului „Biografii, memorii”.

Adaptarea radiofonică și regia artistică: Gavriil Pinte. Regia de montaj: Radu Verdeș. Regia de studio:  Milica Creiniceanu. Regia muzicală:  Stelică Muscalu. Regia tehnică: Mirela Georgescu.  Redactor și producător: Magda Duțu. 

Confesiunile reputatului om de teatru George Banu – teme de reflecție care l-au însoțit o viață – se vor regăsi în aceste patru episoade, subintitulate:  De ce nu am devenit actor?; De ce nu am devenit scriitor?; De ce nu am devenit profesor?; Cine devine regizor?

George-Banu-revista-teatrala-radio

George Banu

„Să‑ţi scrutezi propria fiinţă, să‑i revezi trecutul şi devenirea înseamnă fie să încerci, printr‑un soi de autoanaliză intransigentă, să scoţi la lumină acea „dimensiune ascunsă“, necunoscută şi adânc înscrisă în tine, fie să evoci tot ceea ce ţi‑a jalonat, de‑a lungul timpului, drumul parcurs până în clipa rememorării, te‑a marcat profund şi ţi‑a decis, într‑un fel sau altul, destinul.” – George Banu.

George Banu și Gavriil Pinte nu se află la prima colaborare. În 2011 au realizat Trilogia îndepărtării la Teatrul Naţional Radiofonic. În 2012 – Visul unei nopţi de Shakespeare, scenariu de George Banu, regia Gavriil Pinte, la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. În 1914 – În inima nopţii – Episodul Hamlet, scenariul de Gavriil Pinte cu inserţii din George Banu şi Monique Borie, regia Gavriil Pinte, la Teatrul „Regina Maria” din Oradea, Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional de Teatru Scurt, Oradea 2014.

Spectacolul radiofonic Teatrul: neîmpliniri solitare, împlinire comună sau Monologuri retrospective de George Banu, cu participarea extraordinară a autorului, însoțit de Gavriil Pinte, se va difuza în premieră la Radio România Cultural, în perioada 22– 25 iunie 2015, în fiecare seară, de la ora 21.30.

logo revista teatrala radioVezi: arhiva FITS 2015 

Arhiva rubricii Premieră

Arhiva rubricii Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaPREMIERĂfits 2015,gavriil pinte,george banu,monologuri regăsite,rrc,teatrul national radiofonic
Duminică, 14 iunie 2015, în cadrul unui eveniment dedicat marelui om teatru George Banu, organizat la cea de a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Teatrul Național Radiofonic va prezenta în premieră spectacolul de teatru-document: Teatrul – neîmpliniri solitare, împlinire comună sau Monologuri retrospective de George...