hamlet vlad mugur tvr

logo mic casa de productie tvrCasa de Producţie a TVR vă propune spectacolul ”Hamlet” de W. Shakespeare în regia lui Vlad Mugur, o preluare din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru ”Shakespeare” de la Craiova. ”Hamlet” a avut premiera TV în 2004. Regia de televiziune îi aparţine lui Silviu Jicman. Traducerea şi adaptarea: Roxana Croitoru. În distribuţie: Sorin Leoveanu, Luiza Cocora, Bogdan Szolt, Elena Ivanca, Anton Tauf. Redactor: Ioana Prodan.

Program de difuzare:

TVR Internațional: vineri, 12 ianuarie 2018, ora 23.00 și sâmbătă, 13 ianuarie 2018, ora 17.40

TVR 3: duminică, 14 ianuarie 2018, ora 20.00.

HAMLET_TeatruTV_Casa_de_productie_TVR (3)

”Încununată cu Premiul pentru cel mai valoros spectacol la Gala UNITER 2002, această ultimă creaţie a lui Vlad Mugur a participat la reuniuni artistice de mare anvergură, ca Festivalul Naţional de Teatru «I. L. Caragiale», Festivalurile internaţionale de teatru de la Sibiu şi Köln, Festivalul Naţional de Teatru Clasic de la Arad si Festivalul Internaţional «Shakespeare» de la Craiova.

Este un spectacol monumental şi răscolitor, cu valoare testamentară, despre seismele şi nebunia lumii noastre, un discurs artistic de o excepţională tensiune intelectuală şi emoţională în care întrebările «hamletiene» sunt înfăţişate cu o pilduitoare prospeţime la interferenţa cu incitantele interogaţii existenţiale proprii acestui tulburător început al mileniului trei.” – Ion Parhon.

HAMLET_TeatruTV_Casa_de_productie_TVR (1)

Sursa foto: TVR

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea

costintuchilaTEATRU TVanton tauf,Bogdan Szolt,casa de producție a tvr,elena ivanca,Festivalul Internaţional «Shakespeare» de la Craiova,fnt,hamlet,ion parhon,Luiza Cocora,silviu jicman,sorin leoveanu,vlad mugur
Casa de Producţie a TVR vă propune spectacolul ”Hamlet” de W. Shakespeare în regia lui Vlad Mugur, o preluare din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru ”Shakespeare” de la Craiova. ”Hamlet” a avut premiera TV în 2004. Regia de televiziune îi aparţine lui Silviu Jicman. Traducerea şi adaptarea: Roxana Croitoru. În...