Roma caput culturae, rubrică de RALUCA NIȚĂ

hansel si gretel premiera teatro vascello roma

rubrica roma caput culturaeTeatrul Vascello din Roma  propune prin spectacolul Anselmo e Greta o versiune inedită a poveştii fraţilor Grimm. Textul este structurat ca un basm al subconştientului în care nu trăiesc personaje pozitive sau negative de tip tradiţional și în care totul este contaminat. Protagoniştii sunt bântuiţi de relaţii familiale paroxistice, ascunse în spatele unor măşti vesele ca de bal. Existenţa lor este însă una confuză, banală şi marcată de rutină. 

Spectacolul în regia lui Andrea de Magistris va avea premiera sâmbătă, 17 ianuarie 2015, la ora 17.00. 

Anselmo e Greta roma

Actorii Ilaria Bevere, Concetto Calafiore, Filippo Lilli, Dalila Rosa, Francesco Turbanti şi Marta Vitalini transmit cu enorm talent contradicţiile rolurilor lor plăsmuite din furie, sfială, teamă. 

În pădurea simbolică în care se rătăcesc, Anselmo şi Greta experimentează abandonarea, regăsirea, căldura omenească, dar şi detaşarea, indiferenţa. La ieşirea din labirint, se întrevede o rază de lumină, care vine, poate nu întâmplător, din apropierea de un depozit de deşeuri. Aici vor întâlni un personaj surprinzător care le va schimba viziunea despre lume și îi va maturiza. 

anselmo e greta

Spectacolul este produs de Dynamis//TSI La Fabbrica dell’attore şi va rămâne pe scena Teatrului Vascello până pe 25 ianuarie. 

Corespondenţă de la Roma

raluca-nita

Raluca Niță

Vezi: arhiva rubricii Roma caput culturae de Raluca Niță

Alte articole de Raluca Niță:Compania Ricci/Forte: doi Stanislavski ai anilor 2000   

„Dirty Dancing” devine musical la Milano 

Romeo Castellucci, un regizor care provoacă „în dulcele stil clasic”

Când Falstaff citează din Nietzsche, Kafka şi Orson Welles

Cine sunt noii dramaturgi italieni?

Viaţa lui Aung San Suu Kyi pe scena Teatrului din Ravenna

Peter Brook explorează nuanţele necunoscute ale minţii

Roman Polanski, regizor de musical la Paris

Eduardo De Filippo, 30 de ani de la moarte

Dario Fo se întoarce în televiziune cu povestea Sfântului Ambrozie

Filmul „Casablanca”, un mit născut dintr-o piesă de teatru

Jeroen Verbruggen, un coregraf pop care urăşte comparaţiile

costintuchilaROMA CAPUT CULTURAEAndrea de Magistris,anselmo e greta,fratii grimm,hansel si gretel,raluca niță,roma,teatro vascello
Roma caput culturae, rubrică de RALUCA NIȚĂ Teatrul Vascello din Roma  propune prin spectacolul Anselmo e Greta o versiune inedită a poveştii fraţilor Grimm. Textul este structurat ca un basm al subconştientului în care nu trăiesc personaje pozitive sau negative de tip tradiţional și în care totul este contaminat. Protagoniştii...