1 februarie 2014 teatrul national sibiu caragiale o noapte furtunoasa

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu prezintă sâmbătă, 1 februarie, ora 19.00, spectacolul O noapte furtunoasă în regia lui Șerban Puiu. Evenimentul este programat pentru a marca 162 de ani de la nașterea dramaturgului român Ion Luca Caragiale. Toate biletele puse în vânzare pentru acest spectacol au fost deja epuizate.

o noapte furtunoasa teatrul din sibiu

O noapte furtunoasă este una dintre cele mai bine vândute producții ale Teatrului Național din Sibiu, care se joacă cu casa închisă încă de la premiera din 2002. Regizorul Şerban Puiu reuşeşte să dea o notă cu influenţe moderne piesei lui Caragiale. Cu toate acestea, odată ce spectatorul intră în sală şi cortina se ridică, acesta descoperă lumea satirică şi cu uşoare ironii a moftangiilor de altădată. O noapte furtunoasă a lui Şerban Puiu reuşeşte să te apropie, ca spectator, de melanjul dintre epoca lui Caragiale şi actualitatea cotidiană. Personajele sunt aceleaşi, poate doar un pic mai realiste şi mai conştiente de trendul cafenelelor si a restaurantelor. Spectatorul are șansa să se regăsească printre personajele lui Caragiale, dar în acelaşi timp să le revadă pe Veta şi Ziţa în gâlceava de toată ziua. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Dan Glasu, Viorel Raţă, Florin Coşuleţ, Pali Vecsei, Cătălin Pătru, Ioana Blaga Frunzescu, Codruţa Vasiu și Diana Fufezan.

i l caragiale

Ion Luca Caragiale s-a născut la 1 februarie 1852 în satul Haimanale (și nu la 30 ianuarie, cf. documentelor reinterpretate convingător, mai recent), astăzi satul I. L. Caragiale, din județul Dâmbovița, și a murit pe 9/22 iunie 1912, la Berlin. Este considerat a fi cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români. A fost ales membru post-mortem al Academiei Române.

sigla teatrul din sibiuToate biletele pentru reprezentația din data de 1 februarie au fost deja epuizate. Accesul publicului la acest spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 sau online prin eventim.ro. Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Pentru biletele achiziționate online se percepe un comision de 10%.

 Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactaţi:  Adrian Tibu, mobil: 0731 909 290.

 

costintuchilaANIVERSAREcaragiale 162,data nașterii lui caragiale,gîlceavă,i l caragiale,moftangii,serban puu,teatrul național sibiu
Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu prezintă sâmbătă, 1 februarie, ora 19.00, spectacolul O noapte furtunoasă în regia lui Șerban Puiu. Evenimentul este programat pentru a marca 162 de ani de la nașterea dramaturgului român Ion Luca Caragiale. Toate biletele puse în vânzare pentru acest spectacol au fost deja...