arcub-promotie-bilet-teatru

Când cumperi un bilet la piesa Schneider & Schuster din 29 octombrie 2016, primești încă unul cadou. Vino să vezi un spectacol inteligent și plin de umor sâmbătă, la ora 20.00, la ARCUB Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90).

Promoție valabilă până pe 29 octombrie, în limita locurilor disponibile.

Bilete aici.

schneider-si-schuster

Schneider & Schuster prezintă într-un cadru dramatic, înțesat cu momente umoristice, povestea a doi actori evrei ce decid să înființeze, la Lodz, în Polonia, un teatru care își dorește să atingă, prin intermediul spectacolelor, toate problemele de natură socială, umană și artistică ale timpului lor, neștiind că acest plan îi va conduce ușor către capcana lagărelor de concentrare. Cei doi evrei își trăiesc o bună parte din viață închiși, urmând ca apoi să fie deportați în Siberia iar după Perestroika-Glasnost, se trezesc în sălbatica lume capitalistă de astăzi.

Piesa de teatru, scrisă în anul 1993 de Joshua Sobol și jucată cu succes în teatre din Elveția, Germania sau Suedia, este regizată și ilustrată muzical de actorul Lucian Pavel, cunoscut pentru rolurile din Și veni bărbatul la femeie și din recenta producție a Teatrului de Comedie – Nina. Textul lui Joshua Sobol, în traducerea Adei Maria Ichim, exploatează intens talentul, experiența și disponibilitatea artistică a doi actori, aflați într-un punct înalt al maturității artistice și al forței creative, care își utilizează toate mijloacele artistice de care dispun: Mihai Călin și Richard Bovnoczki. Costumele și decorurile sunt realizate de scenograful Mihai Păcurar, iar mișcarea scenică poartă semnătura coregrafei Silvia Călin.

foto-spectacol-arcub

„Piesa este o cronică dramatică inteligentă, povestită cu detașare, plină de farse. Ale istoriei, ale profesiei artei actorului, ale vieții. O călătorie în timp despre prietenie, despre confruntarea cu crizele majore ale istoriei și ale vârstei personajelor, toată înțesată cu un umor nebun. E despre umor. Și mai ales despre hazul cu care te privești în fiecare zi, chiar dacă festele pe care ți le joacă viața, istoria, pot fi fatale. Dacă îți lipsește acel umor sau îl rătăcești, ești pierdut.” – Lucian Pavel.

Comunicat al ARCUB

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva ARCUB

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIarcub,Joshua Sobol,lucian pavel,mihai calin,Richard Bovnoczki,Schneider & Schuster
Când cumperi un bilet la piesa Schneider & Schuster din 29 octombrie 2016, primești încă unul cadou. Vino să vezi un spectacol inteligent și plin de umor sâmbătă, la ora 20.00, la ARCUB Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90). Promoție valabilă până pe 29 octombrie, în limita locurilor disponibile. Bilete aici. Schneider...