imparatul mustelor teatrul excelsior

logo teatrul excelsiorTeatrul Excelsior din București prezintă, vineri 12 ianuarie 2018, la ora 19.00, premiera oficială a spectacolului ”Împăratul muștelor”, o adaptare a binecunoscutului roman scris de William Golding, realizată sub semnătura regizorală a lui Tudor LucanuTraducere de Ozana Oancea. Adaptare de Nigel Williams. Distribuția: Ralph – Ștefan Iancu; Jack – Ionuț Vlad Popescu; Piggy – Mihai Mitrea; Roger – Ștefan Mihai; Simon – Alex Popa; Sam – Dan Pughineanu; Eric – Andrei Bibire; Henry – Dan Clucinschi; Bill – Vlad Lință; Perceval – Alin Potop. Scenografia: Vladimir Turturică. Mișcarea scenică: Ștefan Lupu. Muzica și universul sonor: Petre Ancuța. Percuția: Loredana Cosovanu și Mircea-Alexandru Băluță. Asistent: Alina Dumitrache.

La mai bine de o jumătate de secol de la data primei sale apariții, ”Împăratul muștelor” ajunge pe scena Teatrului Excelsior, unde devine o metaforă a timpului prezent ce surprinde teme acute ale zilelor noastre, precum bullying-ul, un fenomen din ce în ce mai răspândit printre copii, violența, pierderea inocenței sau permanenta controversă civilizație – sălbăticie, care pune față în față ipostaza naturală și pe cea socială a omului.

AFIS-FINAL-IMPARATUL-TEATRUL-MUSTELOR-EXCELSIOR

Ralph, Jack, Piggy, Roger, Simon, Sam, Eric, Henry, Bill și Perceval sunt zece băieți care se trezesc brusc pe o insulă pustie, salvați din calea războiului, dar izolați de restul lumii. Eliberați de normele societății adulte, ei vor fi, însă, nevoiți să asculte de o nouă regulă: propriul instinct de supraviețuire. Sub amenințarea unei așa-numite bestii nevăzute care îi pândește din umbră, cei zece băieți vor cădea pradă unui ”război psihologic” care îi va dezbina în două tabere care îi au drept lideri pe Ralph, vocea civilizatoare a grupului, și pe Jack, întruchipare a impulsului sălbatic, animat de forța dominației.

Spectacolul ”Împăratul muștelor” ne proiectează în acel spațiu atemporal unde limita dintre joc și realitate devine fragilă, aproape insesizabilă, în miezul insulei ascunse în fiecare dintre noi. În versiunea scenică pe care a creat-o la Teatrul Excelsior, Tudor Lucanu a explorat  impulsurile conflictuale ale naturii umane, într-un spectacol crud și sincer, poetic și misterios asemeni unui drum inițiatic. O poveste alegorică despre abisurile ființei umane și transcenderea limitelor, despre ipostazele răului și nebănuitele sensuri ale ideii de ”captivitate”. Pentru Tudor Lucanu, ”Împăratul muștelor” este acea ”poveste care îl face pe cititorul sau pe spectatorul ei să își pună anumite întrebări și să discute despre aceste probleme majore pe care le aduce în prim plan”.

Biletele sunt disponibile pe site-ul http://www.bilet.ro/ și la casa de bilete a Teatrului Excelsior.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

logo-revista-teatrala-radioArhiva Teatrul Excelsior din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂbullying,poveste alegorică,premiera rtr,teatrul excelsior,tudor lucanu,William Golding
Teatrul Excelsior din București prezintă, vineri 12 ianuarie 2018, la ora 19.00, premiera oficială a spectacolului ”Împăratul muștelor”, o adaptare a binecunoscutului roman scris de William Golding, realizată sub semnătura regizorală a lui Tudor Lucanu. Traducere de Ozana Oancea. Adaptare de Nigel Williams. Distribuția: Ralph – Ștefan Iancu; Jack – Ionuț Vlad Popescu; Piggy – Mihai Mitrea; Roger...