festco 2015 bucuresti

Sâmbătă, 23 mai 2015 a început cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2015, ediţie care stă sub semnul superstiţiilor şi a antinomiei noroc-ghinion.

afis-festCO-2015

Deschiderea festCO a avut loc în faţa Teatrului de Comedie, unde mascota Teatrului de Comedie (Alexandru Bogdan), urmărită de ghinioane în ultimii ani, s-a întâlnit cu un coşar (Alexandru Călin), care speră că îi va aduce noroc de acum înainte. Alături de cei doi actori s-au aflat Dorina Chiriac şi Toni Grecu care, în concordanţă cu tematica acestui an, au spart farfurii pentru a alunga ghinioanele care s-ar putea abate asupra celei de-a XIII-a ediţii. Publicul a fost întâmpinat într-un decor în care se regăseau cele mai comune superstiţii: pisica neagră, cioara, scara pe sub care trebuie sa treci pentru a intra în sală, şi alte elemente tratate într-o cheie comică.

Alex Bogdan, Alex Calin

Alexandru Bogdan și Alexandru Călin

Alex Bogdan, Dorina Chiriac, Toni Grecu

Alexandru Bogdan, Dorina Chiriac, Toni Grecu

Concluzia acestui moment a venit de la Toni Grecu, care a asigurat publicul că  „în comedie 13 este cu noroc!” şi i-a încurajat pe spectatorii strânşi în faţa Teatrului de Comedie să vină la festCO.

deschidere festCO

Sursa foto: Teatrul de Comedie

Ce-a de-a doua zi, duminică, 24 mai înscrie în programul festCO 2015 doi tineri regizori (Radu Dragomirescu şi Dragoş Muşoiu) şi un spectacol de liceeni, câştigător la Festivalul Național de Teatru Tânăr „Ideo Ideis”.

Ora 18.00: Teatrul de Comedie, Sala Nouă 

2014. O ODISEE PĂMÂNTEANĂ, regia Radu Dragomirescu (1h 45’). Producător: Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”
Bilete la casa de bilete a Teatrului de Comedie și online aici.

19.00: Teatrul de Comedie, Sala Studio 

SATUL ELECTRONIC de Valeriu Butulescu (50’). Regia: Cătălina Bostan şi Vlad Ianuş. Producător: Trupa Gong. Premiu la Festivalul Național de Teatru Tânăr „Ideo Ideis”

Intrare liberă în limita locurilor disponibile.

20.00 Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan

SPARGEREA de Răzvan Petrescu. Regia: Dragoș Mușoiu (1h 30’). Producător: Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.
Bilete la casa de bilete a Teatrului de Comedie și online aici.

Începând din acest an, festCO, festival organizat de Teatrul de Comedie din București, a primit marca de calitate EFFE, devenind parte integrantă a unei reţele de festivaluri care oferă posibilitatea de a găsi noi parteneri dar şi vizibilitate şi recunoaştere la nivel european.

Comunicat al Teatrului de Comedie din București

logo revista teatrala radioAlte știri despre Teatrul de Comedie din București 

 Arhiva rubricii Festivaluri

 

costintuchilaFESTIVALURI13 cu noroc,comedie,deschiderea festivalului de comedie,effe,festco 2015,Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2015,teatrul de comedie
Sâmbătă, 23 mai 2015 a început cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2015, ediţie care stă sub semnul superstiţiilor şi a antinomiei noroc-ghinion. Deschiderea festCO a avut loc în faţa Teatrului de Comedie, unde mascota Teatrului de Comedie (Alexandru Bogdan), urmărită de ghinioane în ultimii ani, s-a...