Teatrul-National-Radu-Stanca-din-Sibiu

Decembrie este luna cadourilor la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, unde publicul este aşteptat cu trei titluri în avanpremieră şi un spectacol ce va aduce pe scenă spiritul sărbătorilor de iarnă.

Regizorul Radu Afrim va prezenta pe 20 şi 21 decembrie 2014 două spectacole montate pe textele autorului catalan Pau Miró, Girafe şi Bizoni.

Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu anunţă avanpremiera spectacolului Jubileul după A.P. Cehov, regia: Veronica Pătru, în 9 decembrie 2014, iar pe tot parcursul lunii vor avea loc şase reprezentaţii ale spectacolului Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun, în regia lui Florin Coşuleţ.

Pau Mirò

Pau Miró

sigla-teatrul-din-sibiu1După recenta premieră de la Secţia Germană a TNRS, regizorul Radu Afrim a continuat lucrul la Naţionalul sibian, cu actorii Secţiei Române. Cele două spectacole care se repetă intens în această perioadă vor fi prezentate în avanpremieră sâmbătă, 20 decembrie şi duminică, 21 decembrie, ora 19.00, la Sala mare a TNRS. Girafe, Fabula urbană #1 şi Bizoni, Fabula urbană #2 sunt construite pe texte ale autorului catalan Pau Miró, inedite pe scena teatrală din România. Echipa artistică a celor două spectacole este completată în mod strălucit de scenograful Dragoş Buhagiar şi coregrafa Andrea Gavriliu. Recomandăm publicului să achiziţioneze bilete pentru ambele seri, pentru a se bucura pe deplin de viziunea regizorală afrimiană şi pentru a înţelege mai bine metaforele ce creează legături între cele două texte. 

Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu prezintă marţi, 9 decembrie, 2014, ora 20.00, avanpremiera spectacolului Jubileul după A. P. Cehov, regia: Veronica Pătru, la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu. Jubileul este o înlănțuire de situații comice ce se produc într-o instituţie bancară, în momentul aniversării a 15 ani de la înființare. Personajele care intră în scenă vin să pună diverse probleme directorului băncii, care trece prin situații limită pe care reușește mai mult sau mai puțin să le rezolve. 

Foto-TNRS_-Tesatorul-de-vise-deAdMAR

Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun

Şi pentru că luna decembrie nu poate exista fără un spectacol extraordinar de sărbători, Teatrul Naţional „Radu Stanca” a realizat un remake după premiera stagiunii trecute Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun, în regia lui Florin Coşuleţ. Cu o distribuţie nouă, şi cu decoruri şi costume noi, spectacolul va avea şase reprezentaţii la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, în zilele de 6 decembrie (ora 21.00) şi 17, 18, 19, 20 şi 21 decembrie, ora 19.00. Povestea scrisă de actorii Alexandru Curta şi Florin Coşuleţ descrie speranţele şi decepţiile unor tineri care se întâlnesc într-o staţie de tren, în Ajunul Crăciunului. Toţi sunt legaţi printr-un fir invizibil, acelaşi care leagă trecutul de viitor, denumit de unii destin, iar de alţii noroc. Cu umor, surprize şi drag de poveste, se întrevede la final o ţesătură din care luminează un singur ţel, acela de a colinda şi de a împărtăşi cu ceilalţi propria poveste.

Tesatorul-de-vise-Foto-AdMAR

Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun. Foto: AdMAR

Alte producţii pe care vi le recomandăm în luna decembrie sunt: prima reprezentaţie din această stagiune a spectacolului Am angajat un ucigaş profesionist, la Secţia Germană (2 decembrie), cea mai nouă producţie a Secţiei Germane, Tattoo, regia: Radu Afrim (4 decembrie) – ambele având traducere în limba română – , comediile de succes ale Secţiei Române: Take, Ianke şi Cadâr  (5 decembrie), O noapte furtunoasă (6 decembrie), Încurcă-i, drace (7 decembrie), precum şi bijuteriile teatrale într-un singur personaj programate la Sala Studio: De hălăduială (12 decembrie), Damen Vals (13 decembrie) şi Oscar şi buni Roz (14 decembrie).

sigla-teatrul-din-sibiu1Programul complet al spectacolelor este afişat pe site-ul www.tnrs.ro.

Vă reamintim că începând cu data de 24 noiembrie 2014, programul Agenţiei de bilete a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 17, este următorul:

Marţi–Sâmbătă: 11.00–18.00

Duminică: 10.00–14.00

Luni – închis

Informații la tel.: 0369 101578

E-mail: ticketing@sibfest.ro

Biletele la spectacolele Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu se pot cumpăra și din rețeaua națională a magazinelor Domo, Germanos, Orange și Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești sau online pe www.eventim.ro. Pentru biletele achiziţionate on line se percepe un comision de 10%. De asemenea, biletele pot fi achiziţionate cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, la intrarea în sală, în limita locurilor disponibile.

Pentru spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu nu se pot face rezervări de bilete, locul în sala de spectacol fiind garantat doar prin cumpărarea biletului.

Daniela Plopeanu

PR, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

logo revista teatrala radioAlte articole despre spectacolele Teatrului Național din Sibiu

costintuchilaAVANPREMIERĂavanpremiere la teatrul national radu stanca sibiu,dramaturgi catalani,florin cosuleț,jubileul cehov,pau miro,poveste de crăciun,radu afrim,sibiu
Decembrie este luna cadourilor la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, unde publicul este aşteptat cu trei titluri în avanpremieră şi un spectacol ce va aduce pe scenă spiritul sărbătorilor de iarnă. Regizorul Radu Afrim va prezenta pe 20 şi 21 decembrie 2014 două spectacole montate pe textele autorului...