Teatrul Evreiesc de Stat din București încheie seria spectacolelor-lectură din acest an aniversar, 2016, dedicat împlinirii a 140 de ani de teatru idiş în România, cu un eveniment ocazionat de sărbătoarea de Hanuka, spectacolul În lumea lui S. Y. Agnon (în seria „Cu cărțile deschise”).

Vesela sarbătoare, dedicată copiilor și bucuriei luminii, celebrând Victoria și supraviețuirea încă din timpuri străvechi, devine, în acest an, prilej de a va prezenta minunate povești pentru cei mari.

S. Y. Agnon

Apărută în Europa de Est, mișcarea hasidică a făcut parte integrantă din viața religioasă, dar și culturală a populației evreiești așkenaze, îmbogățind folclorul, artele, literatura, precum și lumea spiritualității iudaice. Marele scriitor  S. Y. Agnon, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1966, a preluat miezul de înţelepciune al poveștirilor hasidice șlefuindu-le sensurile profunde în bijuterii narative.

Vineri, 16 decembrie, la ora 19.00, la sediul teatrului (str. Iuliu Barasch nr. 15), sunteți invitați, în compania actorilor Teatrului Evreiesc de Stat, la un spectacol-lectură pornind de la scrierile marelui autor. Evenimentul, după un concept de lect. dr. Camelia Crăciun, vă prezintă o dramatizare  a textelor cuprinse în volumul Tâlcul tuturor faptelor. Povestiri hasidice de S. Y. Agnon, publicat de Editura Humanitas în traducerea din ebraică a lui Gheorghe Miletineanu. Dramatizarea aparține lui Edith Negulici, iar spectacolul va fi realizat în parteneriat cu Radio Romania Cultural – Teatrul Național Radiofonic, în cadrul unui mai amplu proiect de colaborare instituțională. Din distribuție fac parte: Maia Morgenstern, Mirela Nicolau, Nicolae Călugărița, Neculai Predica, Alina Tomi, Viorel Manole, Nicolae Botezatu, Cristina Cîrcei, Cornel Ciupercescu.

Intrarea liberă.

Comunicat al Teatrului Evreiesc de Stat din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Evreiesc de Stat

Arhiva rubricii Spectacol-lectură

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaSPECTACOL-LECTURĂhanuka,in lumea lui agnon,mișcarea hasidică,teatrul evreiesc de stat
Teatrul Evreiesc de Stat din București încheie seria spectacolelor-lectură din acest an aniversar, 2016, dedicat împlinirii a 140 de ani de teatru idiş în România, cu un eveniment ocazionat de sărbătoarea de Hanuka, spectacolul În lumea lui S. Y. Agnon (în seria „Cu cărțile deschise”). Vesela sarbătoare, dedicată copiilor și...