in memoriam adrian enescu sarpele mircea eliade

logo mic casa de productie tvrDuminică, 21 august 2016, la ora 13.40, la TVR 2, Casa de producție a TVR a programat, in memoriam Adrian Enescu, spectacolul Șarpele după Mircea Eliade, în regia lui Viorel Sergovici. Adaptare de Adriana Rogovski și Viorel Sergovici. În distribuție: Claudiu Bleonț, Gheorghe Dinică, Mitică Popescu, Ilinca Goia, Mircea Rusu, Victoria Cociaș, Alexandru Jitea, Cătălina Mustață, Tomi Cristin. Ilustrația muzicală: Adrian Enescu. Scenografia decor: Dumitru Georgescu. Imaginea: Viorel Sergovici jr. Redactor: Doina Teodoru.

Adrian Enescu compozitor

Adrian Enescu

(31 martie 1948–19 august 2016)

Muzician și compozitor român cunoscut în special pentru activitatea sa în domeniul muzicii de film și teatru. A fost printre primii artiști de muzică electronică din România, începând cu anii ’70. 

A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București. A audiat cursurile Facultații de muzică electronică a Universității Stanford, California (1985–1986). Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Prima apariție pe disc a fost în 1975 (orchestrator muzică de jazz). A realizat muzica/orchestrația și a definit stilul grupului „Stereo”, condus de Crina Mardare printr-un LP și un single. De asemenea, a realizat muzica/orchestrația și a definit stilul cântareței Loredana Groza prin albumele Bună seara, iubite, Un buchet de trandafiri și Diva inamorata. A colaborat cu Silvia Dumitrescu la albumul Cred în tine. Colaborări cu prestigioase instituții muzicale din lume: a compus muzică de balet pentru Liliana Cosi Company – Italia (1980, 1983, 1986, 1987, 2002), Art Center Canberra – Australia, transpunând electronic musicalurile Camelot (stagiunea 1991–92) și Omul din La Mancha (1990–91); muzica pentru trupa de balet ART.DANCE.COMPANY – Canberra/Australia (1990–1992). În Belgia și Olanda, muzică de teatru: King Lear (1994), Unchiul Vania (1995), Adrian Brower (1996). În Japonia: Iuliu Cezar(1995), Macbeth (1997), Titus Andronicus (2010).

Este recunoscut ca unul dintre cei mai valoroși compozitori de muzică de teatru și film, colaborând în teatru, cu Alexandru Darie și în film cu Mircea Veroiu, Dan Pița ș.a.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radio3Vezi: „Șarpele”, dramatizare după nuvela lui Mircea Eliade, la TVR 2

Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea 

Arhiva Teatru în TVR

costintuchilaTEATRU TVadrian enescu,alexandru darie,casa de productie tvr,dan pița,in memoriam adrian enescu,mircea veroiu,sarpele mircea eliade,teatru tv
Duminică, 21 august 2016, la ora 13.40, la TVR 2, Casa de producție a TVR a programat, in memoriam Adrian Enescu, spectacolul Șarpele după Mircea Eliade, în regia lui Viorel Sergovici. Adaptare de Adriana Rogovski și Viorel Sergovici. În distribuție: Claudiu Bleonț, Gheorghe Dinică, Mitică Popescu, Ilinca Goia, Mircea Rusu,...