ruxandra sireteanu santaj ludmila razumovskaia tvr 2

Telespectatorii vor putea urmări la TVR 2 un program în amintirea regretatei actriţe Ruxandra Sireteanu, care a încetat din viaţă marţi, 18 februarie, la vârsta de 70 de ani.

TVR 2 difuzează vineri, 21 februarie, de la ora 13.10, piesa Şantaj de Ludmila Razumovskaia, un spectacol preluat de la Teatrul Nottara, a cărui regie artistică este semnată de Dominic Dembinski.

ruxandra-sireteanu

Ruxandra Sireteanu

Piesa, care a avut premiera pe scena Teatrului Nottara în 22 februarie 1992, o are în rolul principal pe regretata actriţă Ruxandra Sireteanu, care interpretează rolul Elenei Sergheevna, o profesoară de matematică pe care câţiva elevi de liceu încearcă s-o convingă să le schimbe tezele cu unele rezolvate corect. Cristian Şofron, Bogdan Vodă, Sorin Cociş şi Andreea Măcelaru interpretează rolurile celor patru elevi care, în ciuda refuzului profesoarei, devin insistenţi, în încercarea lor de a obţine notele pe care şi le doresc la BAC.

Traducerea piesei Şantaj este realizată de Lia Crişan şi Tudor Steriade, iar decorurile şi costumele sunt semnate de Sică Rusescu (regia de montaj: Marga Niţă).

sigla tvrAnul trecut, Ruxandra Sireteanu a făcut parte din distribuţia piesei Hedda Gabler de Henrik Ibsen, în regia lui Dominic Dembinski, în spectacolul Casei de Producţie TVR. Piesa, în care actriţa interpretează rolul Bertei, a fost difuzată pe canalele TVR în luna noiembrie a anului trecut şi este disponibilă spre vizionare şi acum, online, pe platforma video a Televiziunii Române – www.TVRplus.ropartea I şi partea a II-a.

ruxandra sireteanu teatru tv

Ruxandra Sireteanu s-a născut în 20 decembrie 1943, la Craiova şi a debutat la o vârstă fragedă (9 ani) pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în rolul Maia din Platon Krecet (regia: Alexandru Finţi). Printre rolurile pe care renumita actriţă le-a interpretat în cei peste 40 de ani dedicaţi scenei Teatrului Nottara (1972–2014) se numără: Veta (în O noapte furtunoasă de I. L. Caragiale, regia: Dan Micu, 1987), Charlotta (în Livada de vişini de A. P. Cehov, regia: Dominic Dembinschi, 1988), Frosina (în Avarul de Moliere, regia: Mircea Cornişteanu, 1994), Chiriachiţa (în Titanic Vals de Tudor Muşatescu, regia: Dinu Cernescu, 2002).

Comunicat al TVR

Citește: Actrița Ruxandra Sireteanu a încetat din viață

Ruxandra Sireteanu: „Teatrul este dragostea şi chinul meu”, interviu realizat de Pușa Roth

Ruxy de Pușa Roth

costintuchilaȘTIRIandreea măcelaru,dominic dembinski,Hedda Gabler de Henrik Ibsen tv,in memoriam ruxandra sireteanu,Ludmila Razumovskaia,o noapte furtunoasă,ruxandra sireteanu teatru tv,santaj
Telespectatorii vor putea urmări la TVR 2 un program în amintirea regretatei actriţe Ruxandra Sireteanu, care a încetat din viaţă marţi, 18 februarie, la vârsta de 70 de ani. TVR 2 difuzează vineri, 21 februarie, de la ora 13.10, piesa Şantaj de Ludmila Razumovskaia, un spectacol preluat de la Teatrul...