regizorul sergiu savin a incetat din viata

A mai plecat un slujitor al scenei: regizorul Sergiu Savin (născut la 6 noiembrie 1941 în Horodnicu de Sus, Suceava) a încetat din viață în noaptea de joi spre vineri, 8 ianuarie 2016.

A fost invitat la Teatrul „Regina Maria” din Oradea în 1974 pentru a monta piesa Singurătatea trăgătorului la țintă de Vasile Rebreanu și Mircea Zaciu. Apoi a rămas la Oradea, ani mulți, montând spectacole de referință pentru scena orădeană și pentru teatrul românesc.

Sergiu-Savin

Sergiu Savin

Fontana di Trevi de Gian Lorenzo Bernini (restaurare dramaturgică: Cesare D’Onofrio, Franca Caprino, Alberto Perrini, montat în premieră mondială la Oradea), Aniversarea de Harold Pinter, Casa evantai de Marin Sorescu, Dormind pe un șarpe de D.R. Popescu, Afară în fața ușii de Wolfgang Borchert sunt câteva dintre titlurile care l-au făcut apreciat și respectat.

Preluând conducerea teatrului orădean în perioada tulbure de după Revoluție, a demisionat după doar trei luni și s-a retras în lumea pictorilor de icoane, realizând mai multe expoziții în țară și străinătate!

S-a stins retras și discret așa cum a trăit toată viața. Dar va rămâne viu pentru toți cei care au jucat sub bagheta lui ori i-au urmărit rezultatele trudei care stă la baza oricăror succese, nu numai în teatru.

Dumnezeu să-l odihnească!

Comunicat al Teatrului „Regina Maria” din Oradea

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul „Regina Maria” din Oradea

Arhiva rubricii Necrolog

costintuchilaNECROLOGaniversarea de harold pinter,d r popescu,Dormind pe un șarpe,fontana di trevi,sergiu savin deces,spectacole regizate de sergiu savin,teatrul regina maria oradea
A mai plecat un slujitor al scenei: regizorul Sergiu Savin (născut la 6 noiembrie 1941 în Horodnicu de Sus, Suceava) a încetat din viață în noaptea de joi spre vineri, 8 ianuarie 2016. A fost invitat la Teatrul „Regina Maria” din Oradea în 1974 pentru a monta piesa Singurătatea trăgătorului...