in vizita la domnul green TESin vizita la domnul green TES

Marți, 20 februarie 2018, de la ora 19.00, Teatrul Evreiesc de Stat din București va prezenta spectacolul ”În vizită la Domnul Green” de Jeff Baron, în regia lui Erwin Șimșensohn. Din distribuție fac parte Virgil Ogășanu și Tudor Aaron Istodor.

Jeff Baron – scriitor american – a scris romane, piese de teatru, librete pentru operă, comedii şi drame pentru principalele reţele de televiziune americane. ”În vizită la Domnul Green”, cea mai cunoscută piesă a sa, a fost jucată în 43 de ţări și tradusă în 23 de limbi.

Afis_Tikkun olam_Pretul corect 2

Domnul Green, un bătrân evreu văduv din Manhattan a renunţat să se mai bucure de viaţă, trăind într-o izolare fizică şi spirituală autoimpusă. Întâlnirea cu Ross, un tânăr sofisticat, provoacă incursiuni în trecut, aduce la suprafață vechi secrete de familie și sentimente reprimate. Textul vorbește despre diferențele dintre generații, despre asumarea trecutului traumatic și a identității sexuale, despre confruntarea cu fricile si prejudecățile ”celuilalt”.

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu echipa MOZAIQ despre drepturile minorităților și despre forme de solidarizare împotriva discriminării și marginalizării.

Evenimentul este organizat în cadrul Ticun Olam – program de teatru pentru dreptate socială, inițiat de Teatrul Evreiesc de Stat și coordonat de David Schwartz și Andreea Vălean.

Accesul la discuțiile de după spectacol va fi liber, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații despre programele și activitățile Teatrului Evreiesc de Stat puteți afla de pe site-ul nostru www.teatrul-evreiesc.ro sau de pe pagina de Facebook www.facebook.com/teatrulevreiesc.

Comunicat al Teatrului Evreiesc de Stat din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Evreiesc de Stat

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂandreea valean,David Schwartz,jeff baron,premiera rtr,teatrul evreiesc de stat,tudor aaron istodor,virgil ogășanu
Marți, 20 februarie 2018, de la ora 19.00, Teatrul Evreiesc de Stat din București va prezenta spectacolul ”În vizită la Domnul Green” de Jeff Baron, în regia lui Erwin Șimșensohn. Din distribuție fac parte Virgil Ogășanu și Tudor Aaron Istodor. Jeff Baron – scriitor american – a scris romane, piese...