inscrieri grand prix nova

Radio România anunţă deschiderea pe 15 ianuarie 2016 a sesiunii de înscriere pentru a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”.

Producţie a Radio România, festivalul se va desfăşura în perioada 31 mai–4 iunie 2016 la Bucureşti.

Grand Prix Nova devine un festival de tradiţie, afirmat în spaţiul cultural european şi mondial. Tema aleasă, inovaţia, a impulsionat creatori de pretutindeni să caute originalitatea în expresia sonoră, să exploreze tehnic şi auctorial noi dimensiuni  ale spectacolului acustic.

trofee grand prix nova

La a-IV-a ediţie, Grand Prix Nova invită la Bucureşti personalităţi marcante, freelanceri sau reprezentanţi ai posturilor prestigioase de radio în jurul unei competiţii cu miza importantă a trofeelor festivalului. Discuţiile care finalizează fiecare zi de audiţii vor dezbate viitorul artei sonore și a radioului în noul mileniu.

Juriul festivalului este format din profesionişti de excepţie din spaţiul românesc şi internaţional. Producţiile înscrise vor trece printr-un proces de preselecţie ale cărui rezultate vor fi făcute publice pe 16 aprilie 2016.

Festivalul se desfaşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principesa Moştenitoare Margareta a României. Şi în acest an, festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la  Palatul Elisabeta, subliniind inca o dată puternica legătura istorică şi simbolica dintre Casa Regală şi Radio România.

Grand Prix Nova a devenit o destinaţie obligatorie pentru traseul oricărei producţii spre celebritate, iar Bucureşti, locul de lansare pentru artişti ai teatrului radiofonic din întreaga lume.

Detalii pe site-ul www.grandprixnova.ro.

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”

Arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaGRAND PRIX NOVAacustic,festivalul grand prix nova,inovatie,inscrieri grand prix nova,premii grand prix nova,teatru radiofonic
Radio România anunţă deschiderea pe 15 ianuarie 2016 a sesiunii de înscriere pentru a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”. Producţie a Radio România, festivalul se va desfăşura în perioada 31 mai–4 iunie 2016 la Bucureşti. Grand Prix Nova devine un festival de tradiţie, afirmat în...